Close
Az egyik legegészségtelenebb dolog ebben a ruhában utazni a repülőn egy légiutas-kísérő szerint

Az egyik legegészségtelenebb dolog ebben a ruhában utazni a repülőn egy légiutas-kísérő szerint

Jön a nyár, úgyhogy előkerülhet. De inkább ne kerüljön.

A légiutas-kísérőként dolgozó Tommy Cimato rendszeresen oszt meg hasznos tanácsokat a TikTok-oldalán, többek között azzal kapcsolatban,  hogy melyek a repülőgép legpiszkosabb helyei, amiket az utasoknak mindenképpen el kell kerülniük, vagy miért ne támasszuk a fejünket a repülőgép ablakához.

Kezdjük az utóbbival: a légiutas-kísérő szerint azért ne tegyük meg, mert nem tudhatjuk, hány felnőtt vagy gyerek törölte már a kezét vagy más dolgot az ablakba.

Amiben pedig soha ne repüljünk, az a rövidnadrág.

– Ugyanaz a helyzet, mint az ablakkal, sosem tudhatjuk, mennyire lesz tiszta az ülés, így ha hosszúnadrágot viselünk, kevesebb bacilussal találkozunk – mondja. Hosszúnadrág viselésével az utasok ugyanis elkerülhetik az üléssel való közvetlen érintkezést, ezáltal sokkal inkább védve lesznek a baktériumoktól.

Ha már baktériumok, a mosdó az egyik legpiszkosabb hely a repülőgépen, ezért nem ajánlott puszta kézzel megérinteni az öblítőgombot. Amikor lehúzzuk a vécét, használjunk szalvétát vagy zsebkendőt. Szintén érdemes az ülések lehajtható tálcáit is áttörölni egy fertőtlenítő-kendővel, mert azok sem éppen top tisztaságukról ismertek.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tanács | rövidnadrág | repülés | utazás | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram