Az egyik legegészségtelenebb dolog ebben a ruhában utazni a repülőn egy légiutas-kísérő szerint

Jön a nyár, úgyhogy előkerülhet. De inkább ne kerüljön.

A légiutas-kísérőként dolgozó Tommy Cimato rendszeresen oszt meg hasznos tanácsokat a TikTok-oldalán, többek között azzal kapcsolatban,  hogy melyek a repülőgép legpiszkosabb helyei, amiket az utasoknak mindenképpen el kell kerülniük, vagy miért ne támasszuk a fejünket a repülőgép ablakához.

Kezdjük az utóbbival: a légiutas-kísérő szerint azért ne tegyük meg, mert nem tudhatjuk, hány felnőtt vagy gyerek törölte már a kezét vagy más dolgot az ablakba.

Amiben pedig soha ne repüljünk, az a rövidnadrág.

– Ugyanaz a helyzet, mint az ablakkal, sosem tudhatjuk, mennyire lesz tiszta az ülés, így ha hosszúnadrágot viselünk, kevesebb bacilussal találkozunk – mondja. Hosszúnadrág viselésével az utasok ugyanis elkerülhetik az üléssel való közvetlen érintkezést, ezáltal sokkal inkább védve lesznek a baktériumoktól.

Ha már baktériumok, a mosdó az egyik legpiszkosabb hely a repülőgépen, ezért nem ajánlott puszta kézzel megérinteni az öblítőgombot. Amikor lehúzzuk a vécét, használjunk szalvétát vagy zsebkendőt. Szintén érdemes az ülések lehajtható tálcáit is áttörölni egy fertőtlenítő-kendővel, mert azok sem éppen top tisztaságukról ismertek.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tanács | utazás | rövidnadrág | repülés | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Hirdetés