Close
Egyszer talán itthon is bevezeti az IKEA azt, amit Dubajban már megtett

Egyszer talán itthon is bevezeti az IKEA azt, amit Dubajban már megtett

A csillogó-villogó és kissé steril világú arab metropolisz központjában sétálgatva bizonyára utolsók között jut eszünkbe megkeresni a térképen, merre található a sárga-kék bútorbrand helyi egysége – annyi biztos, hogy messze, de hasonló a helyzet a legtöbb városban, ahol IKEA-üzlet működik. Sokszor kisebbfajta túrát igényel az ikeázás, ami nem kevés időveszteséget is jelent, úgyhogy a svéd világmárka megpróbálja kompenzálni a vevőit valamivel.

Egyelőre csak a dubaji vásárlók részesülnek afféle utazási támogatásban. A vállalat Buy Your Time névre keresztelt akciója keretében ugyanis annyi pénzért választhatnak maguknak terméket, mint ahány percet vett igénybe az üzletbe eljutásuk.

A vásárlónak naponta megtett útvonalakat rögzítő Google Maps Timeline-t kell segítségül hívnia a bizonyításhoz. Az idő pénz című klasszikusra épülő szolgáltatás ebben az esetben készpénzre konvertálja az időt, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy amint a vevő megérkezett az áruházba, bemutatja a személyzetnek a telefonján rögzített adatokat,

majd annyi dirham értékben választhat valamit a kínálatból, ahány percet elvett az életéből az odautazás.

Dubaji ikeás árakkal számolva egy alig egyórás tripért egy Lack kávéasztallal enyhítik a fáradalmakat, egy majdnem kétórás utazásért pedig már egy Billy könyvespolc jár, de még egy ötperces sétáért is kárpótolják a vevőt egy vegetáriánus hotdoggal.

Arról még nincs hír, hogy más országokban is előállnak-e hasonló ajánlattal. Erős a gyanúnk, hogy ez aligha fog megtörténni, mivel nem sok olyan gazdasági erejű ország létezik, mint az Egyesült Arab Emírségek, ahol ezt a programot gond nélkül meg lehet valósítani.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom