Close
Elképesztő összegért kelt el a világ első, csupán virtuálisan létező háza

Elképesztő összegért kelt el a világ első, csupán virtuálisan létező háza

Kriptopénzért kriptoingatlan, hihetetlen áron.

Több mint félmillió dollárért (154 millió forintért) kelt a napokban a világ első nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált háza, adta hírül a CNN.

A Mars Ház új tulajdonosa 288 ethereumot – nagyjából 515 ezer dollárt – fizetett a múlt héten Krista Kim digitális művésznek a csupán virtuálisan létező ingatlanért. A kriptopénzért kapott 3D-s fájlokat a vásárló feltöltheti a metaverzumba, ahol online alteregójukon (avatár) keresztül élhetnek a felhasználók.

Kim a The Smashing Pumpkins egyik tagjával, Jeff Schroederrel közösen készített kísérőzenét az ingatlanhoz. A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant; minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális “pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Hétfőn több mint 2,9 millió dollárért kelt el árverésen Jack Dorseynak, a Twitter tulajdonosának első üzenete nem helyettesíthető tokenként a Valuables nevű platformon. A “just setting up my twttr”  (épp létrehozom a twitteremet) üzenetet Dorsey 2006. március 21-én írta a közösségi mikroblog első üzeneteként.

Március közepén csaknem hetvenmillió dollárért kelt el egy digitális műalkotás a Christie’s árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Az Everydays – The First 5000 Days című digitális alkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette. A mű ötezer egyedi kép kollázsa, amelyeket egyenként készítettek naponta több mint tizenhárom éven át. A digitális műalkotásért 69 346 250 dollárt fizetett új tulajdonosa, ezáltal Beeple a három legértékesebb élő képzőművész közé került.

Ha viszont valódi (és gyönyörű) otthonok érdekelnek, akkor legutóbbi kedvenceink között van ez a japandit tökélyre vivő svéd ház, ez a döngölt földfallal készült brazil otthon, ez a hófehér, elképesztően szép arizonai villa, ez az idilli környezetben épült, mesés devoni otthon, és ez a hajlított tetős, medencés különlegesség is.

(Forrás: MTI, CNN)

kriptovaluta | nft | digitális ház

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram