Close
Hét eldugott olasz strand északtól délig, ahol egy életre letáboroznánk

Hét eldugott olasz strand északtól délig, ahol egy életre letáboroznánk

Olaszországban megszámolni sem lehet a csodásabbnál csodásabb tengerpartokat. Most hét öblökben, erdők alatt rejtőző apró gyöngyszemet ajánlunk, ahol el sem férne a nagyobb tömeg. 

San Fruttoso, Liguria

Ezt a Portofino közelében található sziklás strandot csak gyalog vagy hajóval érhetjük el, de az utazás garantáltan megéri. Itt találjuk Olaszország egyik legszebb apátságát, közvetlenül a tengerparton, a vízbe merülve pedig a Mélység Krisztusának szobra áll, gondoskodva arról, hogy a szakrális hangulat ne érjen véget ott, ahol a víz kezdődik.

Cala Violina, Toszkána

Ezt a karib-tengeri hangulatú strandot nagyjából egy mérföldes túrával közelíthetjük meg egy nemzeti park fenyőerdején keresztül, Castiglione della Pescaiától nem messze. A piknikező családok egy kedvenc egynapos úti célja, amelyre minden helyi mély hálát kifejező sóhajjal gondol.

Punta Aderci, Abruzzo

Az Adria-parti Abruzzót hegyek és érintetlen strandok teszik festőivé. A Punta Aderci természetvédelmi területen található, ahol a halászok még mindig hagyományos módon, faszerkezetekkel ejtik csapdába a zsákmányaikat. Leginkább túrázókkal és helyiekkel találkozhatunk itt, amint épp magányos úszásra indulnak. Érdemes megállnunk Vasto városában is egy tál halászlére.

La Pelosa, Szardínia

Szardínia káprázatos, fehér homokos partjairól, hihetetlenül kék vizéről és fenyőerdővel védett, eldugott zugairól híres. A sziget északnyugati csücskén található La Pelosát

többek között egy partmenti kastélyrom teszi különlegessé, valamint az, hogy

szinte az örökkévalóságig gázolhatunk a térdig érő vízben, mintha csak egy hatalmas, sós vizű úszómedencében járnánk.

Baia delle Zagare, Puglia

A Manfredóniai-öböl északi szélén található ez a homokos strand, amely a tavasszal itt virágzó, őshonos növényről kapta a nevét. Védett park veszi körül, előtte pedig két látványos, fehér színű sziklaképződmény emelkedik ki a vízből.

La Secca di Maratea, Basilicata

Maratea strandján úgy érezhetjük magunkat, mintha az Amalfi-parton lennénk, úszómedence-szerű körülményekkel. Érdemes csónakot bérelni, és körülevezni a partszakasz öbleiben, majd beülni az itteni étterembe, ahol kiváló tengeri ételeket kóstolhatunk.

Capo Vaticano, Calabria

Calabria eddig még nem igazán hívta fel magára a külföldi turisták figyelmét, de a helyiek nagyra értékelik az itteni festői strandokat, amilyen Capo Vaticano is, ahol magas sziklák között hosszú kőlépcső-sor vezet a gyönyörű, fehér homokos partívhez. Ideális hely piknikezéshez is. Ha erre járunk, érdemes útba ejtenünk Tropea varázslatos városát is.

Ha nem egy helyen töltenéd a nyaralást, hanem több tengerpartra is bepillantanál, mutatjuk, hogyan vonatozhatod végig bankkártya-kímélően Olaszországot két hét alatt, itt pedig olyan helyszíneket láthatsz, amelyek eddig nem voltak fenn a radarunkon.

(Forrás: Condé Nast Traveler, képek: Getty Images, Unsplash)

strand | homokos strand | olaszország | nyaralás | homokos tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram