Close
Ezzel az ikonikus járgánnyal garantáltan magunkra vonjuk a figyelmet a strandon

Ezzel az ikonikus járgánnyal garantáltan magunkra vonjuk a figyelmet a strandon

Ha stílusos meglepetés, akkor olaszok: egy tuningcég modernizált strandutót kreált az egyik legnagyobb itáliai klasszikusból.

Ráadásul elektromos változatban húzták újra az 1957-től a hetvenes évek végéig készült Fiat 500 Jollyt, amely immáron Fiat 500 Jolly Spiaggina Icon-e néven gurulhat a tengerparton. Szándékosan nem a száguldást említettük, hiszen a milánói Garage Italia nem azért alkotta meg az ikonikus modell átépített változatát, hogy sebességrekordokat döntsünk vele a homokban.

Túl sok műszaki adatot nem hoztak nyilvánosságra a modernizált kisautóról, annyit lehet tudni, hogy egy feltöltéssel 120 kilométert képes megtenni.

Magát a töltőt az első márkajelzés mögé rejtve találjuk, a gyári váltókar helyén pedig egy sebességkapcsoló segít a haladásban (nyúl vagy teknős módot lehet választani).

Strandautó lévén az időjárási viszontagságoknak ellenálló üléseit kötélből készítették, és megerősítették a szélvédőkeretet. A modernizáció jegyében a műszeregység helyére ötcolos monitort, a kéthengeres benzines motoréra villanymotort raktak, de minden másban meghagyták a kultikus minijárgány eredeti stílusát.

A projekt megrendelője az autóbérléssel foglalkozó Hertz cég volt, úgyhogy ettől a hónaptól kezdve a Selezione Italia ajánlat keretében máris kölcsönözhetők a három színben (kékben, sárgában és feketében) elkészült Icon-e modellek. A Hertznél nagyon büszkék az együttműködésre, szerintük a régi-új elektromos Fiat 500 mindent megtestesít, ami az olaszországi életstílusra és hangulatra jellemző.

A Selezione Italia autói Firenze, Milánó, Róma, Torinó, Velence, valamint Szardínia szigetének repülőterein és állomásain bérelhetők, hogy segítsenek kicsit megélni a nyári itáliai dolce vitát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gearpatrol)

modern | olasz | itália | tuning | fiat 500

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram