Close
Kívülről csak egy elhagyatott fészernek tűnik, de nagyon meglepődsz, ha belépsz

Kívülről csak egy elhagyatott fészernek tűnik, de nagyon meglepődsz, ha belépsz

Nagyon jól álcázza magát!

Avagy azt is mondhatnánk, hogy a könyvet ne a borítójáról; ez a connecticuti fészer távolról igencsak úgy tűnik, mint amit sűrűn rágcsált az idő vasfoga, viszont nem szabad hinni a látszatnak. A fakabint 2006-ban vette meg egy amerikai dizájner és művész John-Paul Philippe, aki a connecticuti Sharon városban újította fel hétvégi házként a kis fészert.

Akkor még nem tudta, hogy ez a felújítás annyira jól sikerül, hogy kilenc évvel később már állandó rezidenciaként fogja használni.

Az eredetileg kétemeletes kis házikót új tulajdonosa először is egyterűvé alakította, majd berendezte saját szobraival és festményeivel, na meg persze nagyon dizájnos bútorokkal. A nappali nagy ablakokat kapott, hogy a stúdióként is funkcionáló házba a lehető legtöbb természetes fény süssön be.

A fűtést két fatüzelésű kályha biztosítja, de ha nagyon hideg lenne, elektromos fűtőtesteket is be lehet kapcsolni. A tulajdonos a felújítás során mindvégig megőrizte a faház rusztikus, meleg hangulatát, amitől egy nagyon fadomináns, szerethető, kedves otthon lett a végeredmény. Egy elhagyatott fészerből.

Még több gyönyörű enteriőrt nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a szocializmust újragondoló krakkói hotelt, ahol szintén simán elnyaralnánk, füves háztetővel csodás tóra tekintő izlandi villát, ezt a fenomenális holland faházat az erdő mélyén, ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Theo Coulombe)

átalakítás | fészer | építészet | dizájn | előtte utána

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom