Kívülről csak egy elhagyatott fészernek tűnik, de nagyon meglepődsz, ha belépsz

Nagyon jól álcázza magát!

Avagy azt is mondhatnánk, hogy a könyvet ne a borítójáról; ez a connecticuti fészer távolról igencsak úgy tűnik, mint amit sűrűn rágcsált az idő vasfoga, viszont nem szabad hinni a látszatnak. A fakabint 2006-ban vette meg egy amerikai dizájner és művész John-Paul Philippe, aki a connecticuti Sharon városban újította fel hétvégi házként a kis fészert.

Akkor még nem tudta, hogy ez a felújítás annyira jól sikerül, hogy kilenc évvel később már állandó rezidenciaként fogja használni.

Az eredetileg kétemeletes kis házikót új tulajdonosa először is egyterűvé alakította, majd berendezte saját szobraival és festményeivel, na meg persze nagyon dizájnos bútorokkal. A nappali nagy ablakokat kapott, hogy a stúdióként is funkcionáló házba a lehető legtöbb természetes fény süssön be.

A fűtést két fatüzelésű kályha biztosítja, de ha nagyon hideg lenne, elektromos fűtőtesteket is be lehet kapcsolni. A tulajdonos a felújítás során mindvégig megőrizte a faház rusztikus, meleg hangulatát, amitől egy nagyon fadomináns, szerethető, kedves otthon lett a végeredmény. Egy elhagyatott fészerből.

Még több gyönyörű enteriőrt nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a szocializmust újragondoló krakkói hotelt, ahol szintén simán elnyaralnánk, füves háztetővel csodás tóra tekintő izlandi villát, ezt a fenomenális holland faházat az erdő mélyén, ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Theo Coulombe)

átalakítás | faház | építészet | dizájn | fészer

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom