Alaposan felháborodtak a helyiek egy turisták kedvéért hozott döntés miatt egy olasz kisvárosban

– Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ilyet tesznek – mondja a polgármester.

Egy olasz város lakói panaszkodnak, hogy nem tudnak aludni, miután a turisták kérésére elcsendesítették kedvenc óratornyuk harangjait.

Az UNESCO-listán is szereplő toszkánai Pienzáról van szó, amely híres például 15. századi épületeiről, köztük a Pienza-székesegyházról és a Piccolomini-palotáról, II. Pius pápa nyári rezidenciájáról, valamint még arról, hogy Franco Zeffirelli Rómeó és Júlia című filmjéhez is vettek ott fel jeleneteket.

A város reneszánsz óratornya hosszú-hosszú évekig harminc percenként harangozott, de miután rengeteg panasz érkezett a turistáktól, hogy nem tudnak miatta aludni, a városvezetés úgy döntött, este 10 és reggel 7 óra között elhallgattatják a harangokat. A panaszok leginkább  a panzióban megszálló külföldi vendégektől jöttek, különösen a nyári időszakban, amikor nagyobb valószínűséggel hagyják nyitva az ablakokat éjszakára, hogy hűvös levegőt engedjenek be a szobába.

– Több reklmációt is kaptunk – mondta Manolo Garosi, Pienza polgármestere a The Telegraphnak. – Ezek többnyire azokból az ingatlanokból érkeztek, amelyek közel vannak a fő térhez és így a harangtoronyhoz.

A lépés ugyan megnyugtatta a turistákat, ám nem minden helyi lakos örült neki.

Néhányan azzal érveltek, hogy a harangok a város fontos részét képezik, míg mások azt állították, nehezen tudnak aludni a rendszeres harangjáték nélkül, amely hozzátartozott egész eddigi életükhöz és megszokták már.

Manolo Garosi megvédte a döntést, mondván: – Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ezt teszik. Más harangtornyos városok is ugyanígy cselekedtek.

A turisztikai kedvencnek számító Garda-tó hatóságai pedig igen komoly bírságot szabnak ki a nem megfelelő viselkedést mutató turistákkal szemben.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

 

alvás | pienza | harang | turisták | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom