Egyesek tényleg álomvilágban élnek, ha étkezésről van szó.
A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.
A "legfurcsább helyzet" akkor történt, amikor a kiskocsival ment végig az utastéren, majd megkérdezte a fedélzeten ülőket, hogy csirkét vagy marhahúst kérnek-e. Jött egy olyan válasz, amire nem volt felkészülve:
Igen, kisasszony, egy steaket szeretnék félig átsütve, köretnek pedig sült krumplit.
"Egy percig azt hittem, hogy kandi kamerávál vesznek valahonnan, de tényleg komolyan gondolta ezt! Elmagyaráztam neki, hogyan működik az étkeztetés egy repülőgépen és miért nem lehet teljesíteni a kérését. Nagyot nevetett végül, szerencsére nem volt vele semmi gond" – mesélte Nerea Gonzalez.
Az első osztály utasai nagyon igényesek tudnak lenni, és néhányan dühösek is lesznek, ha a felszolgált étel nem felel meg az elvárásaiknak. Douglas Scott, az egyik amerikai légitársaságnál dolgozó légiutas-kísérő elárulta, hogy elégedetlenkedés esetén mindig felajánlják az "alternatív étkezési lehetőséget, ha van, méghozzá ugyanabból a szolgáltatási szintből". Sokan bepróbálkoznak egyébként, azt gondolva, illetve remélve, hogy esetleg másik, magasabb kaliberű szolgáltatásból kapnak majd ételt.
A légiutas-kísérőknek természetesen nincs módjuk arra, hogy valami teljesen mással rukkoljanak elő, bár egyesek azt hiszik, hogy a repülőn bármit meg lehet főzni. Előfordult olyan is, hogy egy utas a személyzet otthonról hozott, saját fogyasztásra szánt adagjából akart kérni.
Kathy Gleaves a Quora közösségi médiaplatformon kifejtette, hogy a nagyon extra étkekre vágyók utasok kérései sokkal gyakrabban előfordulnak, mint azt gondolnánk. A repülőn ugye nincs főzési lehetőség, kizárólag egy tároló és egy sütő van. Azt tanácsolják, hogy aki különleges falatokat szeretne, az vigyen magával.
Nerea Gonzalez mindezek ellenére azt vallja, szerinte nem létezik az "idegesítő" utas fogalma. "Hiszem, hogy ha szereted a munkádat, és ez a szenvedélyed, akkor nincs rossz utas" – mondta. "Mindannyian különbözőek vagyunk, és akadnak jó, no meg nehezebb napjaink. Csak empatikusnak és udvariasnak kell lennünk".
Miután felszálltál, eltűnődtél már azon, hogy vajon mire gondol a személyzet, amikor köszönsz nekik? Ha nem, akkor lehet, hogy érdemes.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
különleges | ételek | kérések | utazás | furcsa | első osztály
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!