Jó hír érkezett Amerikából, pofonegyszerűen kérhetünk utazási engedélyt

Mobilalkalmazást kap az utazást engedélyező rendszer.

Az európai uniós állampolgárok pedig mostantól a telefonjukon keresztül is igényelhetik az elektronikus utazási engedélyt (ESTA). Az Androidon és iOS-on elérhető alkalmazásba feltölthetjük a szelfivideót, hogy megerősítsük a személyazonosságunkat, válaszolhatunk a feltett kérdésekre, beszkennelhetjük az útlevelünket, és felvihetjük az összes szükséges személyes adatot, majd ellenőrizhetjük a kérelmünk státuszát, és módosíthatjuk is a profilunkat, ha szükséges.

Ugyanakkor továbbra is aktív marad az ESTA hivatalos honlapja, amely eddig az egyetlen platform volt, ahol a dokumentumot igényelni lehetett.

Az ESTA (Electronic System for Travel Authorization) egy olyan elektronikus rendszer, amelyen keresztül azokból az országokból lehet beutazási engedélyt igényelni, ahonnan nincs szükség feltétlenül vízumra.

Az ESTA-val legfeljebb 90 napig maradhatunk az USA-ban, és nem lehet vele tanulni vagy dolgozni, így aki hosszabb időre maradna, vagy tanulna, esetleg dolgozna, annak vízumot kell igényelnie.

Aki ESTA-t kérelmez, annak igazolnia kell, hogy a vízummentességi programban részt vevő ország állampolgára, és a kérelem benyújtásának időpontjában nem rendelkezhet érvényes amerikai látogatói vízummal. Emellett azt is bizonyítania kell, hogy turisztikai vagy üzleti célból érkezik az Egyesült Államokba, és be kell nyújtania egy olyan elektronikus útlevelet is, amely az USA-ból való tervezett távozás után még több mint hat hónapig érvényes.

Várhatóan az EU is hamarosan hasonló rendszert indít ETIAS (Európai Utazási Információs és Engedélyezési Rendszer) néven, amellyel minden olyan külföldinek utazási engedélyt kell kérnie, aki vízum nélkül léphet be az EU-ba.

A vidéki Amerika gyönyörűen ellentmondásos érzelmeket ébreszt az emberben, az ország talán legfurcsább természeti képződményét pedig csak egyféleképpen lehet megnézni.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

vízum | ESTA | telefon | mobil | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom