Close
Kitört az Etna, lezártak több olasz repteret

Kitört az Etna, lezártak több olasz repteret

Vasárnap éjjel kitört a 3357 méter magas Etna és  hamufelhőbe borította Szicília keleti részének égboltját.

Ezért a Szicíliába érkező vagy onnan induló járatokat átirányították vagy törölték. A cataniai repülőtér, amelyen augusztusban naponta átlagosan mintegy kétszáz járat fordul meg, hétfőn hajnali 2.38-kor bezárt, miután még fogadott egy Casablancából érkező járatot. A reptér, amely Szicília légi kapujának számít, mintegy ötven kilométerre délre fekszik az Etnától.

A London Gatwickről reggel 6.30-kor induló Cataniába induló easyJet-járat a sussexi repülőtéren parkol, és várhatóan több mint kilenc órás késéssel érkezik majd Szicíliába, akárcsak a British Airways Gatwickről 7.10-kor indult volna Cataniába.

A Ryanair Cataniában leszállni készülő járatait a Szicília nyugati részén fekvő Trapani repülőterére irányították át, több tucatnyi más járatot pedig töröltek,

köztük az ITA Airways legalább tíz Róma és Catania közötti gépét. A menetrend szerint Cataniából reggel 6 órakor induló mind a tíz járatot törölték. A reptér a jelen állás szerint legalább este nyolc óráig zárva marad.

Néhány napja az Etna füstkarikákat eregetett

Az Etnától mintegy 150 kilométerre fekvő Comiso repülőtere is zárva van, az oda érkező járatok több órás késéssel közlekednek. A Palermói reptér viszont nyitva áll.

A cataniai repülőtér nemrég tűz miatt tartott zárva egy ideig, és a palermói reptér is felfüggesztette a működését.

(Forrás: Independent, Aeroporto di Catania/Facebook, képek: Getty Images)

lezárás | reptér | vulkán | kitörés | Catania

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram