Close
Ezek Európa leglátogatottabb úti céljai, az első helyezett egy eléggé furcsa hely

Ezek Európa leglátogatottabb úti céljai, az első helyezett egy eléggé furcsa hely

Az Uber által készített felmérésen nem a Buckingham Palota, és nem is az Eiffel-torony végzett az élen.

Hihetetlenül hangzik, de tény: 2021-ben félmillióan utaztak Uberrel a londoni Selfridges áruházba.

Ezzel nemcsak Londonban, hanem egész Európában is ez lett a fuvarmegosztó cég legnépszerűbb úti célja. Az adat magától az Ubertől származik, amely most ismertette a tavalyi év során az alkalmazáson keresztül sikeresen végbement fuvarok, értékelések és úti célok statisztikáit.

A Selfridges megelőzte a “hagyományos” londoni látványosságokat, úgymint a London Eye-t és a Buckingham Palotát, illetve az olyan párizsi turisztikai gócpontokat is, mint a Louvre vagy az Eiffel-torony.

A fuvarok számát tekintve Európában London volt az Uber legnépszerűbb városa, különösen sokan látogattak el a Broadgate Circle-höz, a Bank of England-hez és a Canary Wharf-hoz, valamint olyan kedvelt klubokba, mint a Fabric és a Ministry of Sound.

Hogy miért akartak ennyien a Selfridgesbe menni, arra nincs egyértelmű magyarázat, mivel az áruház éppúgy ismert élénksárga táskáiról, mint kiemelkedő árairól.

Elképzelhető tehát, hogy a Selfridges nem a turizmus miatt került az élre, hanem inkább azért, mert a rendszeres vásárlói közül sokan a privát Ubert választják a tömegközlekedés helyett.

Az Uber-felhasználók körében a Selfridgesnél népszerűbb turisztikai látványosság Európán kívül csak a New York-i Empire State Building volt, plusz még a kaliforniai Disneyland is bekerült az első ötbe.

A távmunka manapság könnyebben elérhető, mint valaha, a digitális nomád életforma pedig minden eddiginél vonzóbb. Számos ország csábítja a home office-ban dolgozókat, azonban egyáltalán nem mindegy, hová helyezzük át a bázisunkat, ha egyensúlyt szeretnénk a munka és a magánélet között. Az Expat Insider a távmunka szempontjából vizsgálta meg az országokat, így kiderült, melyek azok az úti célok, amelyek a legjobb és legrosszabb választások lehetnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

selfridges | london | legnépszerűbb | úti célok | uber

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram