Close
Ezek Európa leglátogatottabb úti céljai, az első helyezett egy eléggé furcsa hely

Ezek Európa leglátogatottabb úti céljai, az első helyezett egy eléggé furcsa hely

Az Uber által készített felmérésen nem a Buckingham Palota, és nem is az Eiffel-torony végzett az élen.

Hihetetlenül hangzik, de tény: 2021-ben félmillióan utaztak Uberrel a londoni Selfridges áruházba.

Ezzel nemcsak Londonban, hanem egész Európában is ez lett a fuvarmegosztó cég legnépszerűbb úti célja. Az adat magától az Ubertől származik, amely most ismertette a tavalyi év során az alkalmazáson keresztül sikeresen végbement fuvarok, értékelések és úti célok statisztikáit.

A Selfridges megelőzte a “hagyományos” londoni látványosságokat, úgymint a London Eye-t és a Buckingham Palotát, illetve az olyan párizsi turisztikai gócpontokat is, mint a Louvre vagy az Eiffel-torony.

A fuvarok számát tekintve Európában London volt az Uber legnépszerűbb városa, különösen sokan látogattak el a Broadgate Circle-höz, a Bank of England-hez és a Canary Wharf-hoz, valamint olyan kedvelt klubokba, mint a Fabric és a Ministry of Sound.

Hogy miért akartak ennyien a Selfridgesbe menni, arra nincs egyértelmű magyarázat, mivel az áruház éppúgy ismert élénksárga táskáiról, mint kiemelkedő árairól.

Elképzelhető tehát, hogy a Selfridges nem a turizmus miatt került az élre, hanem inkább azért, mert a rendszeres vásárlói közül sokan a privát Ubert választják a tömegközlekedés helyett.

Az Uber-felhasználók körében a Selfridgesnél népszerűbb turisztikai látványosság Európán kívül csak a New York-i Empire State Building volt, plusz még a kaliforniai Disneyland is bekerült az első ötbe.

A távmunka manapság könnyebben elérhető, mint valaha, a digitális nomád életforma pedig minden eddiginél vonzóbb. Számos ország csábítja a home office-ban dolgozókat, azonban egyáltalán nem mindegy, hová helyezzük át a bázisunkat, ha egyensúlyt szeretnénk a munka és a magánélet között. Az Expat Insider a távmunka szempontjából vizsgálta meg az országokat, így kiderült, melyek azok az úti célok, amelyek a legjobb és legrosszabb választások lehetnek.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom