Új társaság forradalmasíthatja a nagysebességű vasúti közlekedést Európában

Két nagysebességű vasutat működtető társaság egyesíti erőit, hogy egyszerre kiszolgálhassa a kontinens öt országát.

Az Eurostar és a Thalys egyesülését követően képessé válnak arra, hogy

összekössék az Egyesült Királyságot, Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát és Németországot.

Az összeolvadást az Európai Bizottság a héten már jóvá is hagyta, megállapították ugyanis, hogy az az Európai Unió versenyjogi szabályai alapján nem vet fel aggályokat.

A két vállalat egyesülésének ötlete természetesen nem újkeletű, már 2019-ben bejelentették, hogy megteszik ezt a lépést, ám miután a koronavírus világjárvány kitört, a jegyeladások pedig egyik napról a másikra visszaestek, a tervet is elnapolták.

A pandémia során mindkét vállalat komoly anyagi nehézségekkel küzdött,

sőt, az Eurostar kishíján a csőd szélére is került.

A Thalys jelenleg Franciaország, Hollandia, Németország és Belgium között közlekedik nagysebességű vasútjaival, míg az Eurostar a Csatorna-alagúton keresztül halad Londonból Párizsba, Brüsszelbe és Amszterdamba.

Mindkét társaság többségi tulajdonosa a francia SNCF vasúttársaság.

Guillaume Pepy, az SNCF elnöke úgy fogalmazott: az új vasúttársaság 18,5 millió utas számára tud vonzó alternatívát nyújtani a közúti és légi közlekedéssel szemben, működésük során pedig céljuk, hogy

a legfenntarthatóbb, leggyorsabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb utazási módot biztosíták Európában.

A Project Green Speed ​​eltökélte, hogy 2030-ra évi 30 millióra növeli az utasai számát, emellett azt remélik, hogy maximalizálják a megújuló energia felhasználását is. Az egyesülésnek köszönhetően a jövőben olyan járatokat is indíthatnak, amelyek Londontól Brüsszelen át egészen Kölnig vagy Frankfurtig közlekednek majd.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

barothy anna | vasút | fenntartható közlekedés | közlekedés | vasúttársaság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom