Ez az apró jármű oldhatja meg a városi közlekedés problémáit

Legalábbis a gyártója szerint.

Az angliai bázisú EAV mutatta be ezt az apró termetű, nulla károsanyag-kibocsátású taxit, amely néhány éven belül akár felére csökkentheti a forgalmi dugókat a városokban.

Nem is igazából autóról van szó, hanem egy pici, könnyű és továbbfejlesztett elektromos kerékpárról, melynek legfőbb előnye, hogy mind az autós, mind a kerékpáros sávban haladhat.

Adam Barmby, az EAV alapítója és vezérigazgatója szerint az EAV Taxi választ adhat az elektromos autókkal, kisteherautókkal és taxikkal kapcsolatos hatékonysági kérdésekre, egyben megoldhatja a forgalmi torlódásokkal és a károsanyag-kibocsátással jelentkező problémákat.

"A jelenleg futó elektromos járművek nagyrészt nagyok és nehézek, rengeteg energiát csak a saját súlyuk mozgatására pazarolnak el. Alaposan megvizsgáltuk városi környezetben a taxikat és a kisebb szállítójárműveket, és rögtön láttuk, hogy a miénk sokkal hatékonyabb, tisztább, egészségesebb és kényelmesebb megoldás, ráadásul jóval alacsonyabb költségek mellett működhet" – mondta Barmby.

Az EAV járműve kilencven százalékkal könnyebb, mint egy átlagos hibrid vagy elektromos járgány. Szakértők szerint, ha egy hibrid autót lecserélnek egy EAV Taxira, azzal évente évente körülbelül 10,14 tonna szén-dioxid-kibocsátást lehetne megspórolni. Hatótávolsága az akkumulátortól függően huszonkilenctől száz kilométerig terjed, végsebessége 25 km/h. Ugyanolyan gyorsan, biztonságosan és kényelmesen juttatja el az utast a rendeltetési helyére, mint bármely más taxi vagy autó.

Az első prototípus még ebben a hónapban elkészül, a sorozatgyártás tavasszal indulhat.

Ez is érdekelhet:

Elektromos autóként is igazi Mazda az MX–30

A Mazda az elektromos autók között is a saját útját járja. Az MX-30 tervezésekor nem elégedtek meg a meglévő megoldásokkal, a legkisebb részletig mindent a japán márka filozófiája szerint gondolták újra.

(Forrás: Business Insider, fotók: EAV, Business Insider)

forradalmi | probléma | városi | EAV Taxi | taxi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom