Ez az öt hely nagyon számít a figyelmünkre

Az overturism kifejezés után itt az underturism – vagyis olyan helyeket mutatunk be, melyek nemhogy nem turistásodtak el, hanem pont ellenkezőleg, a látogatók figyelmét keresik. Akad köztük jól ismert európai nagyváros is, illetve találtunk egy-két egzotikus helyet a messzi távolban.

Kuelap, Peru

Az "új Machu Picchu".

A kör alaprajzú épületeiről híressé vált erődített várost a csacsapoják (avagy a felhőharcosok) építették Peru középső részén, Amazonas megyében. Az ókori romok, köderdő, folyó hármas keveredésével létrejött csodás romváros az Andokban őrzi az indiánok emlékét.

Kep, Kambodzsa

Bájos tengerparti város Kambodzsa déli részén. Még nem találtak oda a tömegek,

pedig francia gyarmati épületeivel, sómezőivel, borsültetvényeivel, egyedi hangulatával és festői nemzeti parkjával igen vonzó és attraktív célpont.

A századelőn az ország legnépszerűbb üdülőhelye volt, de manapság sem lehet unatkozni arrafelé: gasztronómiában igen erős a felhozatal, a szórakozási lehetőségekről nem beszélve.

Trieszt

Ugyan tiszteletet parancsoló épületeinek, kávézóinak és ételeinek jelentős része a Monarchia hangulatát idézi, Trieszt meg tudta őrizni olasz jellegét.

A hozzánk legközelebb fekvő itáliai nagyvárosban szerencsére találni olasz életérzést is: például Európa legnagyobb, tengerre néző terén, a Piazza Unitá d’Italián.

Kastélyok, paloták, tengerparti sétány, diadalív és itt-ott Budapestet idéző hangulat szerepel a kikötőváros ajánlatában.

Brüsszel

Mindjárt a kontinens egyik legszebb eklektikus terét kapjuk meg a belga fővárostól, melynek legfontosabb látnivalói nagyjából egy központban csoportosulnak.

A csodás teret 17. századból származó, szorosan egymás mellé épített barokk céhes házak ölelik, illetve számos macskaköves utca indul onnan.

A városháza is kap egy "leg" cimkét: Európa egyik legszebb polgári épületének tartják.

Guimaraes, Portugália

A grófok és királyok városa egy dombon ül. Portugália első fővárosaként volt ismert a Portóhoz közeli Guimaraes, nem hiába emlegetik "Bölcsővárosként".

A középkori, reneszánsz hangulatú város nagy része autómentes övezet, tehát zavartalanul sétálgathatunk a macskaköves utcákon a kastélyok és a megannyi középkori, illetve gótikus épület között.

Ez is érdekelhet:

Híresebb is lehetne a nyolc legcsodálatosabb spanyol kisváros

Az ősz tökéletes arra, hogy párnapos kiruccanásokat szervezzünk. Merre vegyük az irányt? Meggyőzünk pár igazán szép spanyol kisvárossal!

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

kép | brüsszel | Kuelap | kevés turista | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom