Ragadj bakancsot: ezek Európa legszebb túraútvonalai!

A nyár az egyik legtökéletesebb időszak ahhoz, hogy bepakoljunk a hátizsákunkba, és nyakunkba vegyük a világot. Válassz Európa legszebb túraútvonalai közül!

Hadrianus útja, Anglia

A híres római császárról elnevezett Hadrianus útja százharmincöt kilométer hosszú, teljesítéséhez egy hét is kell. A kirándulás a keleti parti Wallsendből indul, és Bowness-on-Solwaynél ér véget. Izgalmas vidékeken megy végig az útvonal, egyes szakaszai a rendkívül magas és keskeny római kori falakon vezetnek.

A túraút érinti Newcastle upon Tyne városát és a 13. századi fal mentén halad tovább, ami hihetetlen épségben vészelte át a történelem viharjait.

Sarek Nemzeti Park, Svédország

Lappföldön található a Sarek Nemzeti Park, két útvonal is átvezet rajta.

Ajánlatos azonban az ösvények melletti vendégházakban tölteni az éjszakát, mert habár a park élővilága lenyűgöző, de szabadon élő rénszarvasokkal és medvékkel is találkozhatunk.

Triglav Nemzeti Park, Szlovénia

Szlovéniát összesen hétszáz kilométer hosszan szelik át a túraútvonalak, melyek az ország legszebb vidékein futnak keresztül.

Változatosságukkal és szétszórtságukkal megadják a választás lehetőségét, bármilyen elképzelésünk is legyen a túrázással kapcsolatban.

Az összes közül a Júliai-Alpokat javasoljuk, mivel kezdők és tapasztaltabbak számára is lehetővé teszi, hogy élményeket szerezzenek.

Szent Jakab útja, Spanyolország

Az itthon csak El Caminóként ismert ősrégi zarándokút a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. Legnépszerűbb szakasza a Pireneusok lábánál kezdődik és a galíciai Santiago de Compostela városáig tart, ahol a legenda szerint Szent Jakab apostol földi maradványait őrzik. Ez a táv közel nyolcszáz kilométer hosszú, és harminc-harmincöt nap alatt teljesíthető.

A népszerű túraútvonal mai napig őrzi spirituális jellegét: sokan a megújulás, elmélyedés, önmegismerés céljával vállalkoznak rá. Kipróbálnád? Sosincs késő!

GR20, Korzika, Franciaország

Az 1972-ben épített, százhatvannyolc kilométer hosszú GR20-as út átszeli egész Korzikát, és Európa egyik legváltozatosabb táját mutatja be.

Az elsősorban gyakorlott természetjáróknak ajánlott magashegyi túra körülbelül tizenöt nap alatt teljesíthető, és bár az út kifejezetten nehéz, az erőfeszítésekért a gyönyörű, gránittal borított táj, a jégkorszaki tavak és a hósapkás hegycsúcsok kárpótolnak.

Alta Via1 – Olaszország

Az Alta Via1 Dobbiaco és Belluno városát köti össze Olaszországban, a Dolomitok északi részén.

A százhúsz kilométeres túra magassági csúcspontját 2752 méteren éri el, a táv tíz nap alatt teljesíthető, ami egyébként számos látványos hegycsúcsot érint.

Fogarasi-havasok, Románia

A Fogarasi-havasok a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége. Hetven kilométeres hosszúságával és negyven kilométeres szélességével, hozzávetőlegesen háromezer négyzetkilométeres területével, számos 2400-2500 méter feletti csúcsával méltán vívta ki magának az Erdélyi Alpok címet.

Lenyűgöző élményt nyújtanak a fenyvesek, csobogó vizű patakok, vízesések, valamint a felejthetetlen panoráma. Ha szeretnél valami nem mindennapi élmény részese lenni, válaszd Romániát úti célul!

Ez is érdekelhet:

Hét fantasztikus túraútvonal a nagyvilágból, melyek megnyugtatják a lelkünket

Ajánlunk hét túraútvonalat a nagyvilágból, melyek nem kevés felkészülést igényelnek, cserébe életre szóló élményt és emléket adnak.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

szlovénia | franciaország | túraútvonal | Anglia | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom