Close
Ragadj bakancsot: ezek Európa legszebb túraútvonalai!

Ragadj bakancsot: ezek Európa legszebb túraútvonalai!

A nyár az egyik legtökéletesebb időszak ahhoz, hogy bepakoljunk a hátizsákunkba, és nyakunkba vegyük a világot. Válassz Európa legszebb túraútvonalai közül!

Hadrianus útja, Anglia

A híres római császárról elnevezett Hadrianus útja százharmincöt kilométer hosszú, teljesítéséhez egy hét is kell. A kirándulás a keleti parti Wallsendből indul, és Bowness-on-Solwaynél ér véget. Izgalmas vidékeken megy végig az útvonal, egyes szakaszai a rendkívül magas és keskeny római kori falakon vezetnek.

A túraút érinti Newcastle upon Tyne városát és a 13. századi fal mentén halad tovább, ami hihetetlen épségben vészelte át a történelem viharjait.

Sarek Nemzeti Park, Svédország

Lappföldön található a Sarek Nemzeti Park, két útvonal is átvezet rajta.

Ajánlatos azonban az ösvények melletti vendégházakban tölteni az éjszakát, mert habár a park élővilága lenyűgöző, de szabadon élő rénszarvasokkal és medvékkel is találkozhatunk.

Triglav Nemzeti Park, Szlovénia

Szlovéniát összesen hétszáz kilométer hosszan szelik át a túraútvonalak, melyek az ország legszebb vidékein futnak keresztül.

Változatosságukkal és szétszórtságukkal megadják a választás lehetőségét, bármilyen elképzelésünk is legyen a túrázással kapcsolatban.

Az összes közül a Júliai-Alpokat javasoljuk, mivel kezdők és tapasztaltabbak számára is lehetővé teszi, hogy élményeket szerezzenek.

Szent Jakab útja, Spanyolország

Az itthon csak El Caminóként ismert ősrégi zarándokút a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. Legnépszerűbb szakasza a Pireneusok lábánál kezdődik és a galíciai Santiago de Compostela városáig tart, ahol a legenda szerint Szent Jakab apostol földi maradványait őrzik. Ez a táv közel nyolcszáz kilométer hosszú, és harminc-harmincöt nap alatt teljesíthető.

A népszerű túraútvonal mai napig őrzi spirituális jellegét: sokan a megújulás, elmélyedés, önmegismerés céljával vállalkoznak rá. Kipróbálnád? Sosincs késő!

GR20, Korzika, Franciaország

Az 1972-ben épített, százhatvannyolc kilométer hosszú GR20-as út átszeli egész Korzikát, és Európa egyik legváltozatosabb táját mutatja be.

Az elsősorban gyakorlott természetjáróknak ajánlott magashegyi túra körülbelül tizenöt nap alatt teljesíthető, és bár az út kifejezetten nehéz, az erőfeszítésekért a gyönyörű, gránittal borított táj, a jégkorszaki tavak és a hósapkás hegycsúcsok kárpótolnak.

Alta Via1 – Olaszország

Az Alta Via1 Dobbiaco és Belluno városát köti össze Olaszországban, a Dolomitok északi részén.

A százhúsz kilométeres túra magassági csúcspontját 2752 méteren éri el, a táv tíz nap alatt teljesíthető, ami egyébként számos látványos hegycsúcsot érint.

Fogarasi-havasok, Románia

A Fogarasi-havasok a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége. Hetven kilométeres hosszúságával és negyven kilométeres szélességével, hozzávetőlegesen háromezer négyzetkilométeres területével, számos 2400-2500 méter feletti csúcsával méltán vívta ki magának az Erdélyi Alpok címet.

Lenyűgöző élményt nyújtanak a fenyvesek, csobogó vizű patakok, vízesések, valamint a felejthetetlen panoráma. Ha szeretnél valami nem mindennapi élmény részese lenni, válaszd Romániát úti célul!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom