Ezekben a városokban a legjobb most élni

Egy kedvenc városokat sorrendbe állító toplista szubjektív szempontok alapján készülhet el, ha viszont az élhető városokat vizsgáljuk, úgy már működhet objektíven is.

Ezt tette a Resonance nevű, ingatlanügyekkel, idegenforgalommal és gazdasági témákkal foglalkozó tanácsadó cég, amely például szabadtéri élmények, levegőminőség, munkahelyek elérhetősége és az innováció figyelembe vételével rangsorolta a nagyvárosokat.

Chris Fair, a Resonance ügyvezetője az összeállítással kapcsolatban elmondta, hogy nem turisztikai toplista létrehozása volt a céljuk, és nem is csupán az üzleti lehetőségeket, vagy az élhetőséget vették figyelembe, hanem igyekeztek holisztikus képet adni a városokról. "Amikor azt mondjuk, hogy »a legjobb városok«, akkor az nemcsak azt jelenti, hogy a legjobb, ahol élni lehet, vagy a legjobb, ahol dolgozni, netán a legjobb, ahol turistáskodni, hanem ezek mind együtt" – nyilatkozta az elnök.

A legalább egymillió lakossal rendelkező városok esetében többféle statisztikát és értékelést használtak fel –utóbbihoz többek között az Instagramról és a TripAdvisorról vettek mintát, ahol a felhasználók véleményei könnyedén elérhetőek. A városokat az alábbi kategóriák alapján rangsorolták: elhelyezkedés (szabadtéri lehetőségek, időjárás, biztonság), emberek (sokszínűség és oktatás), programok, termékek (legyen szó infrastruktúráról, logisztikáról és intézményekről), jólét (GDP-adatok) és promóció (online népszerűség).

Mindezek alapján a világ legélhetőbb városa jeleneg London, amely elsősorban a promócióban és a programokat tekintve nyújtott kiemelkedőt.

Történelmi nevezetességei, trendi vendéglátóhelyei és szállodái, valamint a rengeteg szabadtéri lehetőség együttesen igen vonzó úti céllá teszi.

A brit fővárost New York követi, amely leginkább a múzeumainak és kiemelkedő kulturális életének köszönheti az ezüstérmét, majd Párizzsal, Moszkvával, Tokióval, Dubajjal, Szingapúrral, Barcelonával, Los Angelesszel és Madriddal egészül ki a top tíz.

A 100-as lista utolsó három helyén Salt Lake City, Raleigh és Krakkó áll, de ebben az erős mezőnyben ezeknek a városoknak sincs okuk a szégyenkezésre. Budapest a 38. helyen végzett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: matadornetwork, fotók: Pixabay)

new york | 2020 | budapest | városok | toplista

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom