Close
Ha majd egyszer eljön az ideje, ide vonulunk vissza memoárt írni

Ha majd egyszer eljön az ideje, ide vonulunk vissza memoárt írni

Az otthon az a hely, ahol a szívünk van, a miénket pedig most egy időre elrabolta és akartunkkal egyetértésben fogva tartja ez az egységet képező három hegyi házikó.

Kétféle ember létezik: aki a hegyekbe menekülne a kánikula elől, hogy a susogó fák árnyékában egy házban hűsölve vészeli át a forróságot, vagy aki kutyaharapás szőrével alapon bevállalja a harminc-negyven fokot, és vízparton ejtőzve lubickol a nyárban. Az előbbi csoportba tartozóknak mutatunk egy kiváló opciót az itáliai Nova Ponente környékén.

A Bergmeisterwolf Architekten által tervezett Fan Forest Houses projekt három kabint tartalmaz, melyek könnyedén tudják álcázni magukat az olaszországi hegyekben megbújó rengetegben. Masszív formái miatt a kis sötét gerendás házak messziről nézve durvának és minimalistának tűnnek,

belülről viszont az egyszerűséget sugalló halvány deszkák és visszafogott bútorok az otthon melegének hangulatával csábítgatnak.

A manapság oly népszerű kortárs minimalizmusra épülve nem is nagyon akar többnek látszani az összesen százharminckét négyzetméteres, stabil betonalapra felhúzott trió, mint ami: egy csendes és békés menedéknek az erdő ölelésében, ahol le lehet lassulni, és ahol szinte kötelező offline üzemmódba kapcsolni.

Egy ilyen hegyi házikónak kötelező szériatartozéka a méretes nappali még méretesebb ablakokkal, hogy odabentről is gyönyörködhessünk a vidékben,

illetve természetesen a terasz, hogy esténként egy pohár bor társaságában figyeljük a hegyek mögött leköszönő napot.

Tökéletes hely nekikezdeni memoárunk első fejezeteinek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bergmeisterwolf.it)

itália | Danxia-hegyek | erdő | faház | vidék

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom