Close
Ha majd egyszer eljön az ideje, ide vonulunk vissza memoárt írni

Ha majd egyszer eljön az ideje, ide vonulunk vissza memoárt írni

Az otthon az a hely, ahol a szívünk van, a miénket pedig most egy időre elrabolta és akartunkkal egyetértésben fogva tartja ez az egységet képező három hegyi házikó.

Kétféle ember létezik: aki a hegyekbe menekülne a kánikula elől, hogy a susogó fák árnyékában egy házban hűsölve vészeli át a forróságot, vagy aki kutyaharapás szőrével alapon bevállalja a harminc-negyven fokot, és vízparton ejtőzve lubickol a nyárban. Az előbbi csoportba tartozóknak mutatunk egy kiváló opciót az itáliai Nova Ponente környékén.

A Bergmeisterwolf Architekten által tervezett Fan Forest Houses projekt három kabint tartalmaz, melyek könnyedén tudják álcázni magukat az olaszországi hegyekben megbújó rengetegben. Masszív formái miatt a kis sötét gerendás házak messziről nézve durvának és minimalistának tűnnek,

belülről viszont az egyszerűséget sugalló halvány deszkák és visszafogott bútorok az otthon melegének hangulatával csábítgatnak.

A manapság oly népszerű kortárs minimalizmusra épülve nem is nagyon akar többnek látszani az összesen százharminckét négyzetméteres, stabil betonalapra felhúzott trió, mint ami: egy csendes és békés menedéknek az erdő ölelésében, ahol le lehet lassulni, és ahol szinte kötelező offline üzemmódba kapcsolni.

Egy ilyen hegyi házikónak kötelező szériatartozéka a méretes nappali még méretesebb ablakokkal, hogy odabentről is gyönyörködhessünk a vidékben,

illetve természetesen a terasz, hogy esténként egy pohár bor társaságában figyeljük a hegyek mögött leköszönő napot.

Tökéletes hely nekikezdeni memoárunk első fejezeteinek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bergmeisterwolf.it)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom