Close
Ha majd egyszer eljön az ideje, ide vonulunk vissza memoárt írni

Ha majd egyszer eljön az ideje, ide vonulunk vissza memoárt írni

Az otthon az a hely, ahol a szívünk van, a miénket pedig most egy időre elrabolta és akartunkkal egyetértésben fogva tartja ez az egységet képező három hegyi házikó.

Kétféle ember létezik: aki a hegyekbe menekülne a kánikula elől, hogy a susogó fák árnyékában egy házban hűsölve vészeli át a forróságot, vagy aki kutyaharapás szőrével alapon bevállalja a harminc-negyven fokot, és vízparton ejtőzve lubickol a nyárban. Az előbbi csoportba tartozóknak mutatunk egy kiváló opciót az itáliai Nova Ponente környékén.

A Bergmeisterwolf Architekten által tervezett Fan Forest Houses projekt három kabint tartalmaz, melyek könnyedén tudják álcázni magukat az olaszországi hegyekben megbújó rengetegben. Masszív formái miatt a kis sötét gerendás házak messziről nézve durvának és minimalistának tűnnek,

belülről viszont az egyszerűséget sugalló halvány deszkák és visszafogott bútorok az otthon melegének hangulatával csábítgatnak.

A manapság oly népszerű kortárs minimalizmusra épülve nem is nagyon akar többnek látszani az összesen százharminckét négyzetméteres, stabil betonalapra felhúzott trió, mint ami: egy csendes és békés menedéknek az erdő ölelésében, ahol le lehet lassulni, és ahol szinte kötelező offline üzemmódba kapcsolni.

Egy ilyen hegyi házikónak kötelező szériatartozéka a méretes nappali még méretesebb ablakokkal, hogy odabentről is gyönyörködhessünk a vidékben,

illetve természetesen a terasz, hogy esténként egy pohár bor társaságában figyeljük a hegyek mögött leköszönő napot.

Tökéletes hely nekikezdeni memoárunk első fejezeteinek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Bergmeisterwolf.it)

itália | búvóhely | Danxia-hegyek | faház | hegyek

FOLYTASD EZZEL

Zseniális finomsággal merített inspirációt a Harry Potter-könyvekből ez a ház

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom