Close
Minden költséget állnak ebben a turistaparadicsomban, ha ott kapjuk el a koronavírust

Minden költséget állnak ebben a turistaparadicsomban, ha ott kapjuk el a koronavírust

Egy kis kompenzáció.

Olaszország mellett Spanyolországot érintette leginkább a világjárvány Európában, utóbbi országban közel harmincezren vesztették életüket a koronavírus következményeként március vége óta.

A turizmus, mint lényegében mindenhol, az elmúlt hónapokban Spanyolországban is gyakorlatilag a földbe állt, és csak igen lassú léptekkel térhet vissza a régi kerékvágásba, ha egyáltalán képes lesz erre valaha. A megoldások egyikét különböző kedvezmények bevezetése jelentheti.

A Kanári-szigeteket irányító önkormányzat például a francia AXA biztosító spanyolországi kirendeltségével kötött együttműködést: a koronavírussal megfertőzött turisták ingyenes orvosi ellátásra, hazaszállításra és elszállásolásra jogosultak, amennyiben betartják a karanténra vonatkozó intézkedéseket – írja a The New York Times.

Természetesen az ingyenes ellátás csak azokra vonatkozik, akik a szigeten kapták el a fertőzést.

A Kanári-szigetekre jelenleg kötelező karantén nélkül lehet beutazni a schengeni övezetbe tartozó országokból. A hat évnél idősebbeknek kötelező maszkot viselniük, a bárok csökkentett kapacitással és a társadalmi távolságtartás előírásainak betartásával működnek.

A hotelek, az éttermek és a tengerpartok meglehetősen szellősek, a turisták száma nagyságrendekkel kevesebb a békeidőben megszokotthoz képest. A szigeteken összesen 2600 esetet diagnosztizáltak, 162-en hunytak el koronavírusban.

Ez is érdekelhet:

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram