Close
Arra kérik a Franciaországba készülőket, hogy halasszák el az utazást

Arra kérik a Franciaországba készülőket, hogy halasszák el az utazást

Folytatódnak a reptéri sztrájkok, amelyek ráadásul az áthaladó repülőket is érintik.

A légiforgalmi irányítók május 1-én újra felfüggesztik a munkát az új nyugdíjtörvény elleni tiltakozásul, a sztrájk pedig várhatóan nemcsak a helyi légitársaságok által üzemeltetett járatokra lesz hatással, hanem az ország légterén áthaladókra is április 30-án estétől május 2-án kora reggelig.

Várhatóan a párizsi Charles de Gaulle, Beauvais és Orly repteret, valamint Lyont, Toulouse-t, Marseille-t, Bordeaux-t, Nantes-ot és Nizzát érinti a sztrájk.

A francia Polgári Repülési Főigazgatóság arra kérte a légitársaságokat, hogy hétfőn töröljék az Orly repülőtérre tervezett járatok 33 százalékát, míg a Beauvais és a Charles de Gaulle repülőtéren a menetrendszerinti gépek 25 százaléka, a marseille-i, lyoni, bordeaux-i, nantes-i és toulouse-i járatok 33 százaléka, a nizzai járatoknak pedig szintén 25 százaléka nem indulhat el.

Az utazókat arra kérik, hogy ha lehet halasszák el az utazásukat, de ha útnak indulnak, mindenképp figyeljenek a légitársaságoktól érkező hírekre.

Franciaországban naponta mintegy 3300 járat indul vagy érkezik, és további 3700 járat halad át az ország légterén. Az áprilisi sztrájkok több mint tízmillió utast érintettek, akiknek mintegy fele csak áthaladt volna Franciaországon.

Johan Lundgren, az EasyJet vezérigazgatója felszólította a hatóságokat a probléma kezelésére, és arra figyelmeztetett, hogy ha ez így folytatódik, a turisták elpártolnak majd, és más, valószínűleg Európán kívüli úti célokra indulnak inkább.

Egyes szakértők szerint a tavalyiakhoz hasonlóan az idei nyaralásokat is reptéri káosz fenyegeti, ami nem kis anyagi veszteséget jelent az utazóknak. Ha el akarjuk kerülni a fennakadásokat, érdemes lehet más közlekedési eszközzel utazni, vagy ezekre az időpontokra foglalni repülőjegyet.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

franciaország | sztrájk | repülés | repülőtér | légiirányítók

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram