Close
Hamarosan már ezen a reptéren sem lesz szükség a dokumentumainkra

Hamarosan már ezen a reptéren sem lesz szükség a dokumentumainkra

A Heathrow után a frankfurti reptéren is bevezetik az arcfelismerő rendszert, tavasztól.

A Sita légi közlekedési informatikai szolgáltató és a NEC elektronikai cég által biztosított technológiát bárki kipróbálhatja, aki akarja, a check-in-től a beszállókapukig minden terminálon.

Ehhez mindössze regisztrálni kell egy pultnál, majd áthaladni az automatizált biztonsági kapukon, ahol a rendszer beszkenneli az utas arcát.

A Star Alliance a világ legnagyobb, légitársaságokat tömörítő szövetsége már be is jelentette, hogy minden tagjánál szeretné bevezetni a biometrikus folyamatokat. Azok a Lufthansa-utasok, akik már szerepelnek a Star Alliance biometrikus azonosítási rendszerében, automatikusan bekerülnek ebbe az új rendszerbe is, és nem kell újra regisztrálniuk.

Ezek a futurisztikus eszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az utazásainkban, de aki esetleg nem lelkesedik az arcfelismerésért, annak is van megoldás.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

frankfurt | frankfurti repülőtér | biometrikus | arcfelismerés

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Féltik a gyerekeket a légiutas-kísérők, ezért változást követelnek a jogalkotóktól

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom