A nyár első számú gyümölcse a dinnye, amelyet általában önmagában fogyasztunk, holott tökéletes alapanyagként szolgálhat a könnyed, hideg, nyári salátákhoz is. Összeállításunkban három olyan salátát mutatunk, amely jéghidegen fogyasztva egyszerre frissít és hidratál.
Dinnyés görögsaláta
Ebben a rendkívül egyszerű fogásban csupán a görögsaláta alapelemeit kell kiegészíteni a gyümölccsel.
Kockára vágjuk a dinnyét, az uborkát és a fetát, egy nagy tálba tesszük, majd egy fél lime levével meglocsoljuk. Alaposan lehűtve tálaljuk.
Dinnyés caprese
Az egyik legnépszerűbb olasz előétel a caprese saláta, amely csupán paradicsomból, mozzarellából, friss bazsalikomból és balzsamecetből áll.
A mi változatunkban a paradicsomot görögdinnyére vagy sárgadinnyére is lecserélhetjük, hogy bivalymozzarellával és frissen szedett bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Dinnye-pizza
Látványra is lenyűgöző ez a pofonegyszerűen elkészíthető dinnye-pizza.
Nincs más dolgunk, minthogy egy nagy szeletet vágjunk a dinnyéből, megkenjük egy kevés görögjoghurttal, majd ízlésünk szerint mindenféle idénygyümölccsel, durvára zúzott olajosmagvakkal és mentalevelekkel díszítsük.
A caprese pedig a világ legegyszerűbb salátája, hiszen friss paradicsomon, mozzarellán, bazsalikomlevélen, egy kevés balzsameceten és olívaolajon kívül másra nincs is szükség hozzá. Érdemes azonban egy kicsit variálni az elkészítését, hiszen így még tartalmasabb, főfogásnak is beillő ételeket kaphatunk.
(Fotók: Getty Images)
nyár | saláta | recept | dinnye | könnyed
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!