A nyár első számú gyümölcse a dinnye, amelyet általában önmagában fogyasztunk, holott tökéletes alapanyagként szolgálhat a könnyed, hideg, nyári salátákhoz is. Összeállításunkban három olyan salátát mutatunk, amely jéghidegen fogyasztva egyszerre frissít és hidratál.
Dinnyés görögsaláta
Ebben a rendkívül egyszerű fogásban csupán a görögsaláta alapelemeit kell kiegészíteni a gyümölccsel.
Kockára vágjuk a dinnyét, az uborkát és a fetát, egy nagy tálba tesszük, majd egy fél lime levével meglocsoljuk. Alaposan lehűtve tálaljuk.
Dinnyés caprese
Az egyik legnépszerűbb olasz előétel a caprese saláta, amely csupán paradicsomból, mozzarellából, friss bazsalikomból és balzsamecetből áll.
A mi változatunkban a paradicsomot görögdinnyére vagy sárgadinnyére is lecserélhetjük, hogy bivalymozzarellával és frissen szedett bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Dinnye-pizza
Látványra is lenyűgöző ez a pofonegyszerűen elkészíthető dinnye-pizza.
Nincs más dolgunk, minthogy egy nagy szeletet vágjunk a dinnyéből, megkenjük egy kevés görögjoghurttal, majd ízlésünk szerint mindenféle idénygyümölccsel, durvára zúzott olajosmagvakkal és mentalevelekkel díszítsük.
A caprese pedig a világ legegyszerűbb salátája, hiszen friss paradicsomon, mozzarellán, bazsalikomlevélen, egy kevés balzsameceten és olívaolajon kívül másra nincs is szükség hozzá. Érdemes azonban egy kicsit variálni az elkészítését, hiszen így még tartalmasabb, főfogásnak is beillő ételeket kaphatunk.
(Fotók: Getty Images)
recept | dinnye | könnyed | saláta | nyár
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!