Ezekhez a rendkívül egyszerű, gyors és mutatós fogásokhoz a klasszikus húsvéti alapanyagokon kívül csak leveles tésztára van szükség.
Töltött kosárka
A hűtőben fellelhető friss zöldségeket, így például egy paradicsomot, cukkinit, gombát, kaliforniai paprikát apró darabokra vágunk. A szuflé formákat kivajazzuk, kibéleljük a leveles tésztával, beleállítunk egy főtt tojást és köré halmozzuk a zöldségeket. Megszórjuk frissen reszelt sajttal és sütőben, 180 fokon készre sütjük percek alatt.
Nyuszikák bármilyen ízben
A leveles tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat lefektetjük a deszkára. Egy tésztacsíkot megkenünk lekvárral vagy mogyorókrémmel, esetleg fahéjas, vajas cukorral, ráfektetünk egy másik tésztát és nyuszi formájúra csavarjuk. Elkevert tojással megkenjük és 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tojásos-sonkás quiche
Egy piteformát kivajazunk, belefektetjük a leveles tésztát. A főt tojásokat és a sonkát feldaraboljuk, hozzáadunk egy maréknyi bébi spenótot. Egy pohár tejfölbe beleütünk egy tojást, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, zöld fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk az előbb elkészített keverékhez. Ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben készre sütjük.
További inspirációra van szükséged az ünnepi menühöz. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.
(Fotók: Getty)
sonka | étel | tojás | fogas | húsvét | leveles tészta
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!