Ezekhez a rendkívül egyszerű, gyors és mutatós fogásokhoz a klasszikus húsvéti alapanyagokon kívül csak leveles tésztára van szükség.
Töltött kosárka
A hűtőben fellelhető friss zöldségeket, így például egy paradicsomot, cukkinit, gombát, kaliforniai paprikát apró darabokra vágunk. A szuflé formákat kivajazzuk, kibéleljük a leveles tésztával, beleállítunk egy főtt tojást és köré halmozzuk a zöldségeket. Megszórjuk frissen reszelt sajttal és sütőben, 180 fokon készre sütjük percek alatt.
Nyuszikák bármilyen ízben
A leveles tésztát csíkokra vágjuk, a csíkokat lefektetjük a deszkára. Egy tésztacsíkot megkenünk lekvárral vagy mogyorókrémmel, esetleg fahéjas, vajas cukorral, ráfektetünk egy másik tésztát és nyuszi formájúra csavarjuk. Elkevert tojással megkenjük és 180 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tojásos-sonkás quiche
Egy piteformát kivajazunk, belefektetjük a leveles tésztát. A főt tojásokat és a sonkát feldaraboljuk, hozzáadunk egy maréknyi bébi spenótot. Egy pohár tejfölbe beleütünk egy tojást, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, zöld fűszerekkel ízesítjük, majd hozzáadjuk az előbb elkészített keverékhez. Ráhalmozzuk a tésztára és elsimítjuk. Reszelt sajttal megszórjuk és sütőben készre sütjük.
További inspirációra van szükséged az ünnepi menühöz. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.
(Fotók: Getty)
sonka | leveles tészta | fogas | gyors étel | húsvét | gyors fogás
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!