Close
Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Késő repülőgépek, elveszett poggyászok, elkeveredett útlevelek, hosszú sorok a biztonsági ellenőrzésnél, összegyűrődött ruhák. Ezek az utazás nem igazán kedvelt pillanatai, melyek ritkán kerülnek be egy Insta-sztoriba. Bár a legtöbb szerencsétlen esetet nehéz megkerülni, van egy módszer, amivel legalább az egyik kellemetlenség megúszható.

Nyilvánvalóan senki sem akar a pihenés alatt vasalással bajlódni. Alkalmanként persze elférhet egy gőzölő, de csak értékes helyet foglal el a bőröndben.

Viszont mégsincs rá feltétlenül szükség,

merthogy minden a megfelelő csomagoláson múlik.

Megvannak azok a nagy műanyag zacskók, amikkel hazajössz a tisztítóból? Ahelyett, hogy a szemetesbe vagy az újrahasznosító kukába gyömöszölnéd, inkább tedd el valamennyit. Amikor pedig a következő utazásra csomagolsz, pakold el a kényesebb holmikat ezekbe tisztítós táskákba, beleértve a pamut- és vászondarabokat is. Nem kell aggódni a selyem, a gyapjú, a farmer vagy a kasmír anyagok miatt, mivel ezek kevésbé gyűrődnek.

Minden egyes ruhadarabot a szokásos módon kell csak összehajtogatni, és aztán egy külön zacskóba helyezni, mielőtt a bőröndbe vagy az utazótáskába kerülne. Ez a taktika beválik, mivel a zsákok egymáshoz csúsznak, ami azt jelenti, hogy a pamut pólók és a szellős vászonnadrágok a szállítás során nem akadnak össze, nem okoznak gyűrődéseket és rendetlen ráncokat sem. Nincs otthon ilyen tisztítótáska? Semmi gond. A trükk szemeteszsákkal is működik, csak előtte érdemes meggyőződni róla, hogy nem illatosítottak, amennyiben nem akarsz friss fenyő- vagy citromhéj illatú bőröndöt.

Természetesen – és sajnos – ez az utazási hack sem bombabiztos (néhány gyűrődés előfordulhat), de csökkenti a kellemetlenségek számát.

Még egy utolsó gyűrődés elleni tipp azoknak, akik hajlamosak halogatni a pakolást: csomagolj ki, amint megérkezel. Igen, tudjuk, hogy csábító rögtön a sarokba repíteni a bőröndöt és egyenesen a szálloda medencéjében csobbanni egyet, de később több időt fogsz tölteni azzal, hogy megszabadulj a gyűrődésektől. Szánj rá öt percet, akaszd fel a legkényesebb ruháidat, és aztán élvezd a gyűrődésmentes nyaralást.

Ha van valami, amit kifejezetten szeretünk a TikTokban, azok a hihetetlenül kreatív utazási hackek, amelyek hol a csomagoláshoz, hol a legjobb ülőhelyek megszerzéséhez, hol pedig az utazási idő hatékony eltöltéséhez kapcsolódnak. Tyler McCumber egyszerű, ám meglepően működőképes trükkje a kényelmet fokozza.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

bőrönd | ruha | zacskó | csomagolás | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az iparosodás előtti világ emlékét őrzi Skócia elbűvölő fekete falva

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom