A tíz éve létező hely a Facebookon jelentette be a szomorú hírt.
A város első halbisztrója, a Halkakas 2012-ben a Veres Pálné utcában nyitott meg, ahonnan 2017-ben költözött át a Dohány utcába. Különlegességük volt, hogy alapanyagaikat kizárólag Magyarországról, frissen szerezték be, ételeiket pedig a hagyományos magyaros ízvilág mellett az újító vonal is jellemezte.
Most azonban, mint Facebook-oldalukon írták, nehéz szívvel, de meghozták a döntést: a jövő évtől nem nyitják ki a Halkakast.
Az elmúlt 2,5 évben rengeteget küzdöttünk, hogy a felszínen maradjunk, de a tervezhetetlenség, az alapanyagunk körüli bizonytalanság (lesz-e és mennyiért) és a gazdasági körülmények arra a döntésre sarkalltak minket, hogy egyelőre elbúcsúzzunk Tőletek"
– olvasható a posztban, mely így folytatódik: "a Halkakassal biztosan fogtok még találkozni, nem szűnünk meg teljesen, de bizonytalan időre visszavonulunk!" Az utolsó vacsorát (vagy ebédet) december 20-án lehet náluk elfogyasztani.
Ha otthon készítenéd a karácsonyi halat, ezt a hét aranyszabályt tartsd be, hogy tökéletes legyen az eredmény, itt pedig a Michelin-csillagos lazac titkait lesheted el.
(Forrás: We Love Budapest, We Love Budapest, Halkakas halbisztró/Facebook, képek: Halkakas halbisztró/Facebook)
étterem | bisztró | bezárás | Halkakas
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!