Három étel, ami nem hiányozhat a túrazsákból

Van élet a szendvicsen és a rántott húsos zsömlén túl is.

Burrito

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál víz
  • 6-8 tortilla
  • főtt rizs
  • jégsaláta
  • főtt kukorica, vörös bab lecsepegtetve
  • 3 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma felszeletelve
  • 1 kis csokor aprított koriander
  • 15 dkg sajt
  • oregánó, só, köménymag, pirospaprika, bors

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Adjuk hozzá a fokhagymát, az aprított vöröshagymát, és pároljuk üvegesre! Tegyük hozzá a marhahúst és pirítsuk meg, közben sózzuk és fűszerezzük ízlésünk szerint! Amikor a hús elkészült, félretesszük.
  2. Egy tortillalapot kiterítünk, a közepére nagyjából két-három evőkanálnyi rizst teszünk, majd ráhalmozunk ugyanennyi marhahúst. Rakunk rá egy kis salátát, kukoricát, babot, néhány szelet paradicsomot, megszórjuk lilahagymával, korianderrel és reszelt sajttal.
  3. Felhajtjuk a tortilla alját, hogy elfedje a tölteléket, majd behajtjuk a széleit, és szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk.
  4. Az alufóliába tekert burritókat serpenyőbe tesszük, és fólián keresztül mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük, hogy a sajt megolvadjon bennük. Hőtartó tálba sorakoztatva visszük magunkkal.

Zabkása befőttesüvegben

Fél bögre zabpelyhet, ugyanennyi növényi tejet, egy kis doboz görög joghurtot, egy evőkanál chia magot, egy evőkanál édesítőszert és pár csepp vaníliaaromát egy befőttes üvegben összekeverünk, rácsavarjuk a tetejét, és betesszük a hűtőbe éjszakára.

Másnap durvára tört olajosmagvakkal, aszalt gyümölcsökkel és friss gyümölcsdarabokkal megszórjuk.

Tizenöt perces mogyorókrémes croissant

Egy csomag levelestésztát kicsomagolunk, háromszög alakúra felvágjuk. Mindegyik tésztadarabot megkenjük mogyorókrémmel, feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.

Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Gyorsan, egyszerűen, mindenféle konyhai tudás nélkül elkészíthető zöldséges pitéket is ajánlunk. Mind tökéletes választás ebédre vagy vacsorára, érdemes sorra mindegyiket kipróbálni!

(Fotók: Getty Images)

recept | zabkása | croissant | burrito | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom