Hat reptéri hiba, amit mindenki elkövet

Egy volt légiutas-kísérő osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy a repülőútra készülődve, illetve a terminálon vagy a fedélzeten milyen hibákba szoktunk leggyakrabban belefutni és hogyan kerülhető el a felesleges pénzkiadás. Néhány dolog elég meglepő lehet.

Palackozott víz vásárlása

Bár folyadékot nem lehet átvinni a biztonsági ellenőrzésen, üres palackot vagy kulacsot viszont igen. A legtöbb repülőtér tele van ingyenes ivókutakkal, illetve sok helyen egy speciális pumpa is elérhető a palackok gyors újratöltéséhez.

Ahhoz pedig, hogy aztán a kulacs a repülés alatt is tele legyen, csak a légiutas-kísérőt kell megkérni, hogy töltse újra.

Áthelyezésre várni

A Business Insider szerint a turistaosztályról business osztályra való átváltás gyakran "drasztikusan" olcsóbb lehet a repülőtérre érkezéskor.

Sokszor, ha a repülőgép viszonylag üres, vagy ha az utasnak hűségprogramja van a légitársaságnál, a beszállókapuknál felár nélkül átminősíthetik business osztályra. De még ha fizetni is kell érte, akkor is sokkal olcsóbb így, mintha online vásárolnánk.

Duty free-ajánlatok

A repülőtér vámmentes zónája az akciós dolgokra vadászók paradicsoma.

És valóban, ezek az üzletek a kedvezményes áron kapható termékeikről ismertek, ám az ajánlatok nem mindig olyan ellenállhatatlanok, mint amilyennek látszanak.

Gyakran sokkal jobb akciókat találni az interneten.

Fedélzeti vásárlás

Még a rövid távú járatokon is van lehetőség élelmiszert, italokat, édességet és egyebeket venni, de ne hagyjuk magunkat becsapni.

A snackek gyakran túlárazottak és kicsik.

Drága pénzváltás

Megfigyelhető, hogy a reptéri pénzváltóknál gyakran hosszú sorok állnak, a váltás pedig általában elég drága.

A legtöbb bankban vagy bevásárlóközpontban stabilabb árfolyamokkal dolgozó valutaváltó működik és még az is jobban megéri, ha a célállomáson taxiba pattanunk és elvitetjük magunkat egy helyi pénzintézetbe vagy pénzváltóhoz.

Étel a gépre

Gyakori tévhit, hogy nem lehet átvinni az ételt a biztonsági ellenőrzésen.

De amíg az étel szilárd állapotú, addig nem lehet vele probléma.

Mindannyian ismerjük a repülésre érvényes nyilvánvaló normákat, azaz például ne dohányozzunk a fedélzeten, ne rúgjunk be és ne viselkedjünk gorombán. Jess Bohorquez utazási szakértő szerint azonban vannak még bizonyos etikettszabályok, amelyeket mindenkinek be kellene tartania.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

utazás | légiutas-kísérő | hiba | tipp | leggyakoribb

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Egy légiutas-kísérő szerint így lehetünk biztonságban egy törölköző segítségével a hotelben

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom