Close
Íme a hét legjobb hátizsákos utazás a világ minden tájáról

Íme a hét legjobb hátizsákos utazás a világ minden tájáról

A hátizsákos utazás lehetővé teszi, hogy felfedezzünk, rácsodálkozzunk, kikapcsolódjuk, közben pedig felejthetetlen élményekkel gazdagodjunk. Mutatjuk azt a hét túraútvonalat, amely lélegzetelállító ösvényeken vezet keresztül!

Inka ösvény, Peru

A Machu Picchu felé egy semmihez sem hasonlítható túrán vehetünk részt, amelynek során egy elveszett civilizáció nyomaiba eredhetünk.

A többnapos utazás során azonban Machu Picchunál jóval többet láthatunk; megismerhetjük például a Wiñay Wayna inka romokat is, közben pedig az Andok csodálatos vonulataiban gyönyörködhetünk.

Torres del Paine W Trek, Chile

A hátizsákos utazások egyik legikonikusabb ösvénye a patagoniai Torres del Paine Nemzeti Parkon halad keresztül, amely világhírét lenyűgöző hegyeiről és óriási, hihetetlenül kék tavairól kapta. A védett terület gazdag vadvilágnak is otthont ad.

Bár a túra kihívások sorát tartogatja, minden fáradságot megér, hiszen akár egyetlen nap alatt átélhetjük a négy évszak minden csodáját.

Mont Blanc körút

Ha igazán elmélyülnénk az Alpok vonulataiban, érdemes végighaladni a Tour du Mont Blanc útvonalán, amely érinti Franciaországot, Olaszországot és Svájcot is, miközben megkerüli Nyugat-Európa legmagasabb csúcsát, a Mont Blanc-t.

A túra nem könnyű, az ösvény mentén azonban számos hegyi kunyhó és luxusszálloda is igénybe vehető, sőt, szükség esetén tömegközlekedési eszközökkel is lerövidíthető az utazás.

Grand Canyon Rim-to-Rim, Egyesült Államok

Évente turisták milliói keresik fel az arizonai Grand Canyon Nemzeti Parkot,

de kevesen haladnak végig a Rim-to-Rim úton, amely a kanyon szívébe vezet.

Az északi peremen elindulva, a Kaibab-ösvényen áthaladva meredek, kihívásokkal teli szakaszokkal találkozhatunk, később pedig a déli perem ösvényére áttérve folytatódik a kemény túra, melynek teljesítése olyan eredmény, amivel valóban méltán lehet dicsekedni.

Panorama Ridge, Kanada

Nyugat-Kanada tele van csodálatos ösvényekkel, a Panorama Ridge azonban kétségtelenül kiemelkedik közülük. A kirándulás során a túrázók a lenyűgöző Garibaldi Parkon haladnak keresztül, ahol  vadvirágokra, vulkanikus nyomokra és egy magashegyi tóra is bukkanhatnak.

Az út során végig élvezhetik a Price-hegyre és a Garibaldi-hegyre nyíló kilátást, aminek megörökítése érdekében érdemes gyakran rövid pihenőket tartani.

El Camino de Santiago, Spanyolország

Az El Camino de Santiago talán a világ legismertebb, történelmi jelentőségű zarándokútja, amely a spanyol Santiago de Compostela katedrálisához vezet. A túra során számos további egyháztörténeti szempontból fontos épületet érintenek a kirándulók. Az El Camino hossza eltérő lehet attól függően, hogy honnan indulunk. A francia út nyolcszáz kilométer hosszú, az Ezüst úton pedig ezer kilométer körüli távolság tehető meg.

A Szent Jakab út teljesítését azonban már száz kilométer megtétele után elismerik, de még ez a távolság is hatalmas megterhelést jelent a szervezetnek. A spirituális töltetű utazás így hetekig, sőt, akár hónapokig is tarthat.

Kepler út, Új-Zéland

Az Új-Zéland déli szigetén, a Fiordland Nemzeti Parkban található Kepler út a gleccserek által faragott völgyeken, hatalmas vízeséseken és végtelennek tűnő hegyeken vezet keresztül.

A parkolóból indulva az óramutató járásával ellentétes irányban érdemes haladni, hogy a legnagyobb kihívásokat tartogató útvonalon haladjunk végig.

A túrázáshoz kitartásra és fejlett állóképességre van szükség, ez utóbbiból pedig a korlátozások ideje alatt sokat veszíthetünk. Éppen ezért érdemes tudatosan, az állóképességet fokozó edzéstervekkel felkészülni az első hosszabb távú teljesítménytúrára.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom