Close
Íme a hét legjobb hátizsákos utazás a világ minden tájáról

Íme a hét legjobb hátizsákos utazás a világ minden tájáról

A hátizsákos utazás lehetővé teszi, hogy felfedezzünk, rácsodálkozzunk, kikapcsolódjuk, közben pedig felejthetetlen élményekkel gazdagodjunk. Mutatjuk azt a hét túraútvonalat, amely lélegzetelállító ösvényeken vezet keresztül!

Inka ösvény, Peru

A Machu Picchu felé egy semmihez sem hasonlítható túrán vehetünk részt, amelynek során egy elveszett civilizáció nyomaiba eredhetünk.

A többnapos utazás során azonban Machu Picchunál jóval többet láthatunk; megismerhetjük például a Wiñay Wayna inka romokat is, közben pedig az Andok csodálatos vonulataiban gyönyörködhetünk.

Torres del Paine W Trek, Chile

A hátizsákos utazások egyik legikonikusabb ösvénye a patagoniai Torres del Paine Nemzeti Parkon halad keresztül, amely világhírét lenyűgöző hegyeiről és óriási, hihetetlenül kék tavairól kapta. A védett terület gazdag vadvilágnak is otthont ad.

Bár a túra kihívások sorát tartogatja, minden fáradságot megér, hiszen akár egyetlen nap alatt átélhetjük a négy évszak minden csodáját.

Mont Blanc körút

Ha igazán elmélyülnénk az Alpok vonulataiban, érdemes végighaladni a Tour du Mont Blanc útvonalán, amely érinti Franciaországot, Olaszországot és Svájcot is, miközben megkerüli Nyugat-Európa legmagasabb csúcsát, a Mont Blanc-t.

A túra nem könnyű, az ösvény mentén azonban számos hegyi kunyhó és luxusszálloda is igénybe vehető, sőt, szükség esetén tömegközlekedési eszközökkel is lerövidíthető az utazás.

Grand Canyon Rim-to-Rim, Egyesült Államok

Évente turisták milliói keresik fel az arizonai Grand Canyon Nemzeti Parkot,

de kevesen haladnak végig a Rim-to-Rim úton, amely a kanyon szívébe vezet.

Az északi peremen elindulva, a Kaibab-ösvényen áthaladva meredek, kihívásokkal teli szakaszokkal találkozhatunk, később pedig a déli perem ösvényére áttérve folytatódik a kemény túra, melynek teljesítése olyan eredmény, amivel valóban méltán lehet dicsekedni.

Panorama Ridge, Kanada

Nyugat-Kanada tele van csodálatos ösvényekkel, a Panorama Ridge azonban kétségtelenül kiemelkedik közülük. A kirándulás során a túrázók a lenyűgöző Garibaldi Parkon haladnak keresztül, ahol  vadvirágokra, vulkanikus nyomokra és egy magashegyi tóra is bukkanhatnak.

Az út során végig élvezhetik a Price-hegyre és a Garibaldi-hegyre nyíló kilátást, aminek megörökítése érdekében érdemes gyakran rövid pihenőket tartani.

El Camino de Santiago, Spanyolország

Az El Camino de Santiago talán a világ legismertebb, történelmi jelentőségű zarándokútja, amely a spanyol Santiago de Compostela katedrálisához vezet. A túra során számos további egyháztörténeti szempontból fontos épületet érintenek a kirándulók. Az El Camino hossza eltérő lehet attól függően, hogy honnan indulunk. A francia út nyolcszáz kilométer hosszú, az Ezüst úton pedig ezer kilométer körüli távolság tehető meg.

A Szent Jakab út teljesítését azonban már száz kilométer megtétele után elismerik, de még ez a távolság is hatalmas megterhelést jelent a szervezetnek. A spirituális töltetű utazás így hetekig, sőt, akár hónapokig is tarthat.

Kepler út, Új-Zéland

Az Új-Zéland déli szigetén, a Fiordland Nemzeti Parkban található Kepler út a gleccserek által faragott völgyeken, hatalmas vízeséseken és végtelennek tűnő hegyeken vezet keresztül.

A parkolóból indulva az óramutató járásával ellentétes irányban érdemes haladni, hogy a legnagyobb kihívásokat tartogató útvonalon haladjunk végig.

A túrázáshoz kitartásra és fejlett állóképességre van szükség, ez utóbbiból pedig a korlátozások ideje alatt sokat veszíthetünk. Éppen ezért érdemes tudatosan, az állóképességet fokozó edzéstervekkel felkészülni az első hosszabb távú teljesítménytúrára.

(Fotók: Getty Images)

teljesítménytúra | kirándulás | nagy sztori | utazás | útvonal

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram