Többször is leállítják majd a forgalmat hétfőn a Heathrow-n

Hétfőn fél órára leállítják a Heathrow-n a forgalmat, hogy a London felett repülő gépek zaja neve zavarja meg az Erzsébet királynő temetésének végén tartandó kétperces csendet.

Kora délután is tartanak egy szünetet, ami az érkező járatokat érinti, hogy ne legyen repülő a főváros nyugati részén, amikor a királynő halottaskocsija felvonul, később pedig a felszálló gépeket késleltetik, hogy ne zavarják a Windsorba vezető ünnepélyes körmenetet.

A változások a Heathrow menetrendjének körülbelül tizenöt százalékát érintik, ami a repülőtér szerint körülbelül annyit jelent, mint amikor egy kisebb időjárási esemény akadályozza a forgalmat.

A British Airways mintegy ötven járat törlésére számít, az érintett utasokat a légitársaságok értesítik a változásokról.

Az indulások számát a késő délutáni órákban ritkítják, hogy minimálisra csökkentsék a zajt a windsori gyászszertartás alatt. A járatokat elirányítják a Windsori kastélytól a családi szertartás és a temetés ideje alatt, és a repülőtér körül is lezárnak néhány utat, miközben arra kérik az embereket, hogy vonattal vagy metróval közlekedjenek arra.

Az ország nagyobb szupermarketjei és benzinkútjai is zárva lesznek a nap nagy részében, így Tesco, a Sainsbury's, az Asda és a Morrisons is, és néhányuk csak délután ötkor nyit ki. A temetés hétfőn helyi idő szerint délelőtt tizenegy órakor, vagyis közép-európai idő szerint délben lesz.

A temetésre érkező külföldi vezetők magángépeit sem fogja egyébként fogadni a Heathrow, ahol már korábban forgalomkorlátozásokat vezettek be az őszre.

(Forrás: The Guardian, képek: Unsplash)

heathrow | repülő | Erzsébet királynő | forgalom | temetés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom