Októberben is díjat nyert az a játszókuckó, amire felnőttként és gyerekként is vágytunk

Sikert sikerre halmoz a Hello Wood csapata: a Német Formatervezési Tanács által szervezett Iconic Awards: Innovative Architecture díjának elnyerése most a Muse Design Awardson szereztek Platinum minősítést több mint ötezer nevező között. 

Gyerekként mindannyian arról álmodoztunk, hogy legyen egy saját faházunk, kuckónk vagy bunkerünk a kert végében, ami csak a miénk. Ahova elvonulhatunk, saját világunkban játszhatunk, és ahová áthívhatjuk barátainkat is. A Hello Wood sokoldalú dizájnterméke most ezt az álmot váltotta valóra egy testvérpár számára.

A 3. kerületben, egy magánház kertjében épült fel az egyik legújabb WorkStation-változat. A GameStation egy nyolc négyzetméteres játszókuckó, amely a megbízó saját elképzelése alapján készült a gyerekei számára. Míg most a közös családi játék helye, a kabin funkcionális sokoldalúságának köszönhetően a gyerekek növekedésével a kabin is újabb szerepeket vehet fel; lehet a gyerek elvonulós zuga, tanulófülke, majd felnőtté válásuk után vendégházzá, dolgozószobává alakítható a szülők számára.

A GameStation teljes padlózata szivacsborítást kapott, amelyen kényelmesen lehet heverészni és gondtalanul játszani.

A kabin formájának köszönhetően a belső tér nemcsak állva vagy széken ülve használható komfortosan, hanem a szivacson elhelyezkedve, a kifelé tartó falsíknak (mint háttámlának) dőlve is lehet mesét hallgatni, játszani, könyvet olvasni vagy akár a tetőablakon át nézni a csillagokat.

A WorkStation kabinok beépített padja helyett itt polcrendszer készült, amelyen a tévé és játékok kaptak helyet. Emellett RGB LED-világítással felszerelt a kabin, így a tér megvilágítása és hangulata sokoldalúan változtatható.

A kabinhoz dupla terasz tartozik, amely a kertben álló, szép fát körbeölelve jól működő egységet alkot. A kabinnal egyező alaprajzú, nem szabályos hatszög alakú teraszelemeket egymáshoz képest eltolva és magasságban elmozdítva kapcsolták az épülethez.

A cél nemcsak izgalmas térbeli játék kialakítása volt, de így a magasabban lévő teraszmodul is ülőmagasságba került. Szintén újdonság a GameStation teraszait és lépcsőjét burkoló thermowood, amely egy időjárásálló, hőkezelt faanyag.

A GameStation kabin már lapra szerelve érkezett a felállítás helyszínére, és két nap alatt felépült. Kialakításnak köszönhetően az új WorkStation verziók már nemcsak Európa-szerte, de a tengerentúlra is szállíthatók. Ráadásul a WorkStation és GameStation kabinok mellett már készül a SaunaStation és fémborítású CyberStation is, amely szintén elképesztően látványos fejlesztésnek ígérkezik.

(Fotók: HelloWood)

hellowood | kabin | kabinház | játszóház | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom