Close
Októberben is díjat nyert az a játszókuckó, amire felnőttként és gyerekként is vágytunk

Októberben is díjat nyert az a játszókuckó, amire felnőttként és gyerekként is vágytunk

Sikert sikerre halmoz a Hello Wood csapata: a Német Formatervezési Tanács által szervezett Iconic Awards: Innovative Architecture díjának elnyerése most a Muse Design Awardson szereztek Platinum minősítést több mint ötezer nevező között. 

Gyerekként mindannyian arról álmodoztunk, hogy legyen egy saját faházunk, kuckónk vagy bunkerünk a kert végében, ami csak a miénk. Ahova elvonulhatunk, saját világunkban játszhatunk, és ahová áthívhatjuk barátainkat is. A Hello Wood sokoldalú dizájnterméke most ezt az álmot váltotta valóra egy testvérpár számára.

A 3. kerületben, egy magánház kertjében épült fel az egyik legújabb WorkStation-változat. A GameStation egy nyolc négyzetméteres játszókuckó, amely a megbízó saját elképzelése alapján készült a gyerekei számára. Míg most a közös családi játék helye, a kabin funkcionális sokoldalúságának köszönhetően a gyerekek növekedésével a kabin is újabb szerepeket vehet fel; lehet a gyerek elvonulós zuga, tanulófülke, majd felnőtté válásuk után vendégházzá, dolgozószobává alakítható a szülők számára.

A GameStation teljes padlózata szivacsborítást kapott, amelyen kényelmesen lehet heverészni és gondtalanul játszani.

A kabin formájának köszönhetően a belső tér nemcsak állva vagy széken ülve használható komfortosan, hanem a szivacson elhelyezkedve, a kifelé tartó falsíknak (mint háttámlának) dőlve is lehet mesét hallgatni, játszani, könyvet olvasni vagy akár a tetőablakon át nézni a csillagokat.

A WorkStation kabinok beépített padja helyett itt polcrendszer készült, amelyen a tévé és játékok kaptak helyet. Emellett RGB LED-világítással felszerelt a kabin, így a tér megvilágítása és hangulata sokoldalúan változtatható.

A kabinhoz dupla terasz tartozik, amely a kertben álló, szép fát körbeölelve jól működő egységet alkot. A kabinnal egyező alaprajzú, nem szabályos hatszög alakú teraszelemeket egymáshoz képest eltolva és magasságban elmozdítva kapcsolták az épülethez.

A cél nemcsak izgalmas térbeli játék kialakítása volt, de így a magasabban lévő teraszmodul is ülőmagasságba került. Szintén újdonság a GameStation teraszait és lépcsőjét burkoló thermowood, amely egy időjárásálló, hőkezelt faanyag.

A GameStation kabin már lapra szerelve érkezett a felállítás helyszínére, és két nap alatt felépült. Kialakításnak köszönhetően az új WorkStation verziók már nemcsak Európa-szerte, de a tengerentúlra is szállíthatók. Ráadásul a WorkStation és GameStation kabinok mellett már készül a SaunaStation és fémborítású CyberStation is, amely szintén elképesztően látványos fejlesztésnek ígérkezik.

(Fotók: HelloWood)

nagy sztori | kabin | hellowood | kabinház | játszóház

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram