Egy velünk szomszédos ország a világ a legnépszerűbb luxusnyaralós célpontja

A repülőtereken kialakult káosz ellenére a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az utazók többsége még mindig az európai last minute nyaralásra szavaz, amikor luxusutat foglal.

A csúcskategóriás utazások specialistájának számító Unforgettable Travel rávilágít arra, hogy a 2022-es ben eddig leadott foglalások nyolcvankilenc százaléka idénre szólt, tizenegy százaléka pedig 2023-ra vagy az azt követő évekre.

Mivel 2019 óta az idei nyár az első olyan, amikor nincsenek  utazási korlátozások, ezek a számok azt jelzik, hogy már nagyon szeretnénk nekivágni a világnak.

Az Unforgettable Travel elemzése szerint most nyárra a legtöbbet lefoglalt európai úti cél pedig nem más, mint Horvátország, amely már május 3-tól minden korlátozást feloldott.

Déli szomszédainkat szorosan követi Görögország, a dobogó harmadik fokán az örök kedvenc Olaszország áll, az első ötbe befért még az Egyesült Királyság és Franciaország. Európa dominanciáját remekül mutatja, hogy Törökország, Spanyolország és Portugália is a top 10 tagja.

Az utolsó pillanatban történő foglalások leginkább az emberek óvatosságának köszönhetőek. Sokan ugyanis alapos figyelemmel követik a helyzetet, mielőtt előre lefoglalják a nyaralást.

Luke Harvey, az Unforgettable Travel Company marketingvezetője elmondta, hogy tapasztaltuk szerint sok ügyfél keresi az autentikus élményeket (például a főzőtanfolyamokat), melyeken az adott konyhát a helyieknél ismerhetik meg. Népszerűek a különböző fesztiválokhoz kötött időpontfoglalások is. Az autentikus és tartalmas élmények iránti növekvő érdeklődés azt sugallja, hogy a járvány sokaknak új szemléletet hozott az utazással kapcsolatban, és arra sarkall, hogy teljesen elmerüljenek a helyi kultúrában.

Más téma: helyiek osztották meg a tapasztalataikat arról, melyek a legnagyobb tiltólistás cselekedetek az adott országokban. Van, ami egyszerűen sértő, de van, ami közvetlen veszélybe is sodorhatja a tudatlan turistákat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

utazás | luxus | Horvátország | last minute | úti cél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom