Close
Országos hőségriadót hirdettek, 40 foknál is melegebbet hoz az afrikai hőhullám Olaszországban

Országos hőségriadót hirdettek, 40 foknál is melegebbet hoz az afrikai hőhullám Olaszországban

Az év első Afrikából párás meleget hozó hőhulláma érkezett meg Olaszországba, amelyet a meteorológusok a punok ellen harcoló ókori hadvezérről, Scipióról neveztek el.

Az előrejelzések szerint egészen péntekig tart a kánikula, amely negyven fok fölé emeli a hőmérő higanyszálát Szardínián: a sziget délnyugati részén 43 fokot várnak.

A hőmérséklet megközelíti a negyven fokot Toszkána és Lazio tartományban is, Rómában várhatóan csütörtökön tetőzik a hőség.

A polgári védelem kiemelt figyelemre szólította fel az időseket, gyerekeket és betegeket, akiket arra kért, hogy ne menjenek utcára a nap legmelegebb óráiban.

Az olaszok többsége még nem indult el vakációzni, a városok tele vannak lakosokkal és turistákkal. A tűzoltóság készen áll az esetleges erdő- és bozóttüzekre.

Ha ilyen ütemben szaporodnak a hőhullámok, könnyen lehet, hogy nyaranként már nem a mediterrán úti célok lesznek a legnépszerűbbek, hanem a nyaralók hűvösebb úti célok felé veszik az irányt, míg Dél-Európát inkább ősszel veszik a nyakukba.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash, Getty Images)

meteorológia | hőségriadó | hőhullám | kánikula | figyelmeztetés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram