Húszezer plüssmackó pihen egy kelet-magyarországi kis faluban

Egy harsányi raktárban várják a koronavírus-járvány lecsengését, hogy aztán újra örömet szerezzenek a gyerekeknek.

A húszezernél is több macira Schmidt Valéria vigyáz. Értékes gyűjteményének nagy része műanyagba csomagolva kénytelen a korlátozások miatt hosszabbra nyúlt téli szünetet átvészelni.

"Óvodáknak, bölcsődéknek és szegény családoknak szoktam macikat adományozni. Intézmények számára állítok össze kiállításokat, melyeken terápiás jelleggel mackósarkot alakítok ki, ahol harminc-ötven plüssmedvével játszhatnak a gyerekek" – mondja Schmidt Valéria, aki sajnálatos módon a vírushelyzet miatt ezt most nem tudja megtenni.

Schmidt Valéria négy felnőtt gyermek édesanyja, negyven éve gyűjt mackókat. 2019-ben bekerült a Guinness Rekordok Könyvé-be a világ legnagyobb macigyűjteményével.

A játékmackók iránti kötődése gyermekkori traumáiból fakad. Schmidt szülei négyéves korában elváltak, nagyon rossz körülmények között, alkoholista édesanyja mellett nőtt fel. "Nemhogy játékunk, hanem ruhánk is alig volt –meséli. – Ezért szerettem volna nagyon egy macit, hogy megölelhessem, és kapjak némi szeretetet."

Azóta naponta többször átöleli és megsimogatja a mackóit. Azt mondja, meggyógyították a lelkét. Amikor pedig látja a gyerekek szemében az örömöt és a boldogságot, az mindenért kárpótolja.

A Reuters videóját itt lehet róla megnézni magyarul.

Ez is érdekelhet:

Öt hobbi Covid-depresszió ellen

Kikapcsolja az agyat, kisimítja a lelket.

(Forrás: Reuters, illusztráció: Pixabay)

plüssmackók | falu | játékmaci | harsány | raktár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom