Így tehetünk időutazást a Google Utcaképpel

Tizenöt éves születésnapja alkalmából a múltba kalauzol az online térkép.

Legalábbis megmutatja, milyen volt az adott helyszín tizenöt évvel ezelőtt, és hogyan változott az eltelt időben. A funkció egyelőre csak számítógépről működik, de a napokban a telefonos alkalmazásban is használhatóvá válik.

Ha megnyitjuk a Google Térképet és az Utcakép nézetre kattintunk, a bal felső sarokban találunk egy órát,

amely mellett egy idővonal látható, és az a dátum, amikor a fotó készült. Ezen az idővonalon pontokkal jelölték a korábbi időpontokat, amikor fotókat készítettek a helyszínről, ezeket pedig úgy nézhetjük meg, ha odahúzzuk a kör alakú csúszkát.

A régi kép a fenti kis ablakban jelenik meg, miközben a főképen továbbra is a legaktuálisabb fotó látható, de a nagyítóra kattintva kicserélhetjük a nézetet.

Telefonról sem lesz bonyolult előhívni a múltat, miután megnyitottuk a Google Térkép alkalmazást és beléptünk az Utcaképbe, a képre kell koppintani a helyadatok megjelenítéséhez, majd a további dátumok megtekintése elemre, ekkor bukkannak fel az elérhető évek.

Itt három olyan funkcióról írtunk, amelyeket nagyon szeretünk a Google Térkép nagytestvérénél, itt pedig kiderül, mi lehet az oka annak, ha a ember nehezen tájékozódik.

(Forrás: Slash Gear, képek: Unsplash)

street view | múlt | utcakép | régi képek | google

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom