Vannak dolgok, amiket sosem szabad mikróba tenni. Ilyenek a gyümölcsök is, a paradicsom azonban mégis kivételt jelent, hiszen hámozását elképesztően meggyorsíthatjuk, ha mikrohullámú sütőbe helyezzük.
A folyamat rendkívül egyszerű, csupán pár lépésből áll.
Első lépés: A paradicsomot hideg vízben megmossuk, levágjuk a szárát.
Második lépés: A paradicsom aljába egy x-et vágunk és néhány apró vágást ejtünk a tetején is, hogy a gőz távozni tudjon belőle, miközben felmelegszik.
Harmadik lépés: A paradicsomot tegyük egy mikrózható edénybe és a legmagasabb szinten harminc másodperc melegítjük.
Negyedik lépés: Az idő elteltével kivesszük a paradicsomot a mikróból, várunk picit, hogy hűljön, majd az ujjainkkal egyszerűen lehúzzuk róla a héját.
Ha egyszerre több paradicsomot akarunk meghámozni, növeljük a felmelegítési időt egy percre.
A paradicsomot több okból is érdemes meghámozni fogyasztás előtt. Vannak olyan fajták, amelyeknek a héjának kifejezetten kesernyés utóíze van, ráadásul a szakértők szerint nem is megemészthető.
Konyhai praktikákból sosem lehet elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben még több hasznos trükköt találhatsz.
(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty Images)
praktika | hámozás | trükk | tipp | paradicsom
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!