Ezzel az egyetlen trükkel pillanatok alatt meghámozhatod a paradicsomot

Vannak dolgok, amiket sosem szabad mikróba tenni. Ilyenek a gyümölcsök is, a paradicsom azonban mégis kivételt jelent, hiszen hámozását elképesztően meggyorsíthatjuk, ha mikrohullámú sütőbe helyezzük.

A folyamat rendkívül egyszerű, csupán pár lépésből áll.

Első lépés: A paradicsomot hideg vízben megmossuk, levágjuk a szárát.

Második lépés: A paradicsom aljába egy x-et vágunk és néhány apró vágást ejtünk a tetején is, hogy a gőz távozni tudjon belőle, miközben felmelegszik.

Harmadik lépés: A paradicsomot tegyük egy mikrózható edénybe és a legmagasabb szinten harminc másodperc melegítjük.

Negyedik lépés: Az idő elteltével kivesszük a paradicsomot a mikróból, várunk picit, hogy hűljön, majd az ujjainkkal egyszerűen lehúzzuk róla a héját.

Ha egyszerre több paradicsomot akarunk meghámozni, növeljük a felmelegítési időt egy percre.

A paradicsomot több okból is érdemes meghámozni fogyasztás előtt. Vannak olyan fajták, amelyeknek a héjának kifejezetten kesernyés utóíze van, ráadásul a szakértők szerint nem is megemészthető.

Konyhai praktikákból sosem lehet elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben még több hasznos trükköt találhatsz.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty Images)

hámozás | konyhai | tipp | praktika | paradicsom

FOLYTASD EZZEL

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Álomesküvői helyszínt keresel? Van két nagyszerű ötletünk

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram