Így készül a franciák isteni lecsója, a ratatouille

Minden nemzetnek megvan a maga alternatívája a lecsóra. Míg mi, magyarok tojással, gyakran kolbásszal készítjük, addig a franciák telepakolják cukkinivel, padlizsánnal és kaliforniai paprikával, így egy tökéletes vegán főételt kapnak eredményül, ami nem véletlenül híres és népszerű szerte a világon. Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 nagyobb konzerv paradicsomsűrítmény
  • 2 salátacukkini
  • 2 padlizsán
  • 4-5 nagyobb paradicsom
  • 2 darab kaliforniai paprika (sárga és piros)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • víz
  • só, bors, friss bazsalikom

Elkészítése:

Első lépésként elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, rádobjuk a koktélparadicsomot. Pár percig összefőzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a cukrot és felengedjünk nagyjából 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, friss, aprított bazsalikommal fűszerezzük. Addig főzzük, amíg sűrűbb szósz állaga nem lesz.

Második lépés: Vékony szeletekre vágjuk a padlizsánt, a cukkinit, a paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Kissé megsózzuk. Egy hőálló, kerek tálba öntjünk a paradicsomszószt, majd egymással váltakoztatva belesorakoztatjuk a felszeletelt zöldségeket is. Egy kevés olívaolajjal meglocsoljuk a tetejét, majd 180 fokos sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.

Maradva a francia konyhában

A clafoutis belseje krémesen lágy, könnyű, és minden falatja garantáltan elrabolja a szívünket. A tökéletes tejes pite elkészítése pedig éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.

recept | ratatouille | vegán | lecsó | francia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom