Close
Ütős variációk a franciák kedvenc pitéjére

Ütős variációk a franciák kedvenc pitéjére

A clafoutis belseje krémesen lágy, könnyű, és minden falatja garantáltan elrabolja a szívünket.

A tökéletes tejes pite elkészítése éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.

Hozzávalók az alaprecepthez:

  • 1 csésze tej
  • 3 tojás
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/2 csésze finomliszt

Elkészítése:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy keverőtálba öntjük a tejet, a tojást, a cukrot, a vaníliaaromát és az olvasztott vajat. Habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, habosra keverjük, majd piteformába vagy öntöttvas serpenyőbe öntjük.
  2. Ízlésünk szerint gyümölccsel díszítjük, 35-40 percig sütjük. Az állaga akkor megfelelő, amikor a clafoutis gyönyörűen felpuffad és aranyszínű lesz. Frissen fogyasztjuk.
Tejcsokoládés clafoutis

Egy csésze apróra vágott tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztunk egy keverőtálban. Amikor folyós lesz, hozzáadjuk a clafoutis tésztához és homogén állagúra keverjük. Beleöntjük a piteformába, megszórjuk két-három marék durvára vágott mogyoróval, és az alaprecepthez hasonló módon megsütjük.

Az olasz változat:
  • kb. 2 csésze friss gyümölcs
  • 1 nagy tojás + 1 sárgája
  • 1/4 csésze nádcukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 csésze tej
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/4 csésze tejszín
  • Amaretti aprósütemény apróra vágva (opcionális)

Elkészítése:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást és a sárgáját felverjük citrommal, belekaparjuk a vaníliarúd belsejét. Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, valamint a kétféle lisztet, és homogén állagúra keverjük.
  2. A piteformát megkenjük vajjal, és beleszórjuk a cukrot úgy, hogy teljesen rátapadjon a sütőforma belsejére. Ráöntjük a tésztát, rádobáljuk a gyümölcsöket, és apróra vágott amaretti süteménnyel díszítjük.
  3. 40-45 perc alatt készre sütjük és langyosan, vagy szobahőmérsékletűre hűlve fogyasztjuk.
Édes napok

Délutáni kávézáshoz és teázáshoz el sem tudunk képzelni jobb kísérőt, mint egy roppanós tésztával és fantasztikusan lágy krémmel készült mille-feuille. Annak ellenére, hogy a desszert elkészítése ránézésre rendkívül bonyolult, ha a tésztát lecseréljük előre csomagolt, leveles változatra, máris nyert ügyünk van. A torták királynőjét pedig így készítsd el!

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A koktél, ami több mint egy női név
Rejtélyes bejárat a "gasztronómia szentélyébe" – Nyit Rácz Jenő első étterme
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom