Close
Így lehet egy butikhotel egyszerre szeszélyes és kifinomult

Így lehet egy butikhotel egyszerre szeszélyes és kifinomult

A Malajzia észak-nyugati sarkában található, napsugarak csókolta Penang régóta nagy kedvencnek számít kiemelkedő gasztronómiája és gyarmatosítás koraból származó, szemrevaló építészeti remekei miatt. Ebből kiindulva talán nem nagy kockázat nyitni arrafelé egy mindkét szegmensben erősnek induló szállodát.

Ez lett a The Prestige, amely úgy néz ki, tovább növeli a kis sziget eddig sem gyenge vonzerejét.

A 162 szobás szálloda a trópusokon azért ritka vendégnek számító viktoriánus vonalat modern értelemben viszi be a lakosztályaiba.

Utóbbi nem nagy meglepetés, ha megnézzük, hogy a butikhotel szomszédai a hasonló stílusban épült, UNESCO Világörökség védelmét élvező, 19. századi kisebb és nagyobb házak.

A Prestige hosszú folyosói fekete-fehér kockás padlómintáival kicsit szédítően hatnak, de ugyanúgy ámulunk a rejtett ajtók mögött megbújó fürdőszobáktól és az art deco-hatásokat idéző krómozott rácsoktól is, nem beszélve az olyan finomságokról, mint a Houdini trükkös dobozát idéző elemek, vagy az egyéb, kifinomult vizuális trükkökktől (ilyenek a látszólag lebegő ágyak), melyek szeszélyessé teszik ezt az egyébként elegáns helyet.

A szobák king size méretű, illetve két külön ággyal választhatóak. A Premier Deluxe lakosztályhoz amolyan nappali is tartozik, míg a negyvenöt négyzetméteres Loft Suite-hoz társalgó passzol.

A naplementekor döbbenetes panorámát kínáló tetőtéren végtelenített medencében, koktéllal a kézben lehet ellazulni és gondolkodni az esti menün, ami lehet például a szálloda éttermében készült helyi specialitás, a mézes gochujang szószban pácolt sült csirke.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

modern | art deco | viktoriánus | szálloda | butikhotel

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram