Close
Így lehet egy butikhotel egyszerre szeszélyes és kifinomult

Így lehet egy butikhotel egyszerre szeszélyes és kifinomult

A Malajzia észak-nyugati sarkában található, napsugarak csókolta Penang régóta nagy kedvencnek számít kiemelkedő gasztronómiája és gyarmatosítás koraból származó, szemrevaló építészeti remekei miatt. Ebből kiindulva talán nem nagy kockázat nyitni arrafelé egy mindkét szegmensben erősnek induló szállodát.

Ez lett a The Prestige, amely úgy néz ki, tovább növeli a kis sziget eddig sem gyenge vonzerejét.

A 162 szobás szálloda a trópusokon azért ritka vendégnek számító viktoriánus vonalat modern értelemben viszi be a lakosztályaiba.

Utóbbi nem nagy meglepetés, ha megnézzük, hogy a butikhotel szomszédai a hasonló stílusban épült, UNESCO Világörökség védelmét élvező, 19. századi kisebb és nagyobb házak.

A Prestige hosszú folyosói fekete-fehér kockás padlómintáival kicsit szédítően hatnak, de ugyanúgy ámulunk a rejtett ajtók mögött megbújó fürdőszobáktól és az art deco-hatásokat idéző krómozott rácsoktól is, nem beszélve az olyan finomságokról, mint a Houdini trükkös dobozát idéző elemek, vagy az egyéb, kifinomult vizuális trükkökktől (ilyenek a látszólag lebegő ágyak), melyek szeszélyessé teszik ezt az egyébként elegáns helyet.

A szobák king size méretű, illetve két külön ággyal választhatóak. A Premier Deluxe lakosztályhoz amolyan nappali is tartozik, míg a negyvenöt négyzetméteres Loft Suite-hoz társalgó passzol.

A naplementekor döbbenetes panorámát kínáló tetőtéren végtelenített medencében, koktéllal a kézben lehet ellazulni és gondolkodni az esti menün, ami lehet például a szálloda éttermében készült helyi specialitás, a mézes gochujang szószban pácolt sült csirke.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom