Close
Így lehet egy butikhotel egyszerre szeszélyes és kifinomult

Így lehet egy butikhotel egyszerre szeszélyes és kifinomult

A Malajzia észak-nyugati sarkában található, napsugarak csókolta Penang régóta nagy kedvencnek számít kiemelkedő gasztronómiája és gyarmatosítás koraból származó, szemrevaló építészeti remekei miatt. Ebből kiindulva talán nem nagy kockázat nyitni arrafelé egy mindkét szegmensben erősnek induló szállodát.

Ez lett a The Prestige, amely úgy néz ki, tovább növeli a kis sziget eddig sem gyenge vonzerejét.

A 162 szobás szálloda a trópusokon azért ritka vendégnek számító viktoriánus vonalat modern értelemben viszi be a lakosztályaiba.

Utóbbi nem nagy meglepetés, ha megnézzük, hogy a butikhotel szomszédai a hasonló stílusban épült, UNESCO Világörökség védelmét élvező, 19. századi kisebb és nagyobb házak.

A Prestige hosszú folyosói fekete-fehér kockás padlómintáival kicsit szédítően hatnak, de ugyanúgy ámulunk a rejtett ajtók mögött megbújó fürdőszobáktól és az art deco-hatásokat idéző krómozott rácsoktól is, nem beszélve az olyan finomságokról, mint a Houdini trükkös dobozát idéző elemek, vagy az egyéb, kifinomult vizuális trükkökktől (ilyenek a látszólag lebegő ágyak), melyek szeszélyessé teszik ezt az egyébként elegáns helyet.

A szobák king size méretű, illetve két külön ággyal választhatóak. A Premier Deluxe lakosztályhoz amolyan nappali is tartozik, míg a negyvenöt négyzetméteres Loft Suite-hoz társalgó passzol.

A naplementekor döbbenetes panorámát kínáló tetőtéren végtelenített medencében, koktéllal a kézben lehet ellazulni és gondolkodni az esti menün, ami lehet például a szálloda éttermében készült helyi specialitás, a mézes gochujang szószban pácolt sült csirke.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)

szálloda | hotel | viktoriánus | butikhotel | prestige

FOLYTASD EZZEL

A lombokat követve kanyarog ez a liliom alakú brazil ház

Ha így megy tovább, sokan fognak utcára kerülni: elképesztően drágultak az albérletárak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom