Így hívják Christophe Gernigon dizájner megoldását, amely a világjárványok idején is biztonságos éttermi étkezési lehetőséget kínál a vendéglátóhelyek számára anélkül, hogy azok lemondanának a modern eleganciáról.
Bár világszerte számos korlátozás van érvényben jelenleg is a pandémia miatt, a vendéglátóhelyek üzemelnek, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a járvány okozta gazdasági károkat minimalizálni tudják. Ebben segítségükre vannak a legnevesebb dizájnerek is, akik innovatív gondolkodásuknak köszönhetően nemcsak keresik a legjobb megoldásokat a biztonságos étkezés megteremtésére, de meg is valósítják azokat.
Így alkotta meg a párizsi tervező, Christophe Gernigon a Plex Eatet, amely első ránézésre nagyméretű installációnak tűnik, a valóságban azonban XXL-es méretű plexipajzsokból áll. A tervező a Christophe Gernigon Design Studio alapítója, aki több mint húsz éve dolgozik a belsőépítészet és a szcenográfia területén.
Eddig a vendéglátásban nem tudott kibontakozni, innovációja azonban berobbantotta a köztudatba az éttermi dizájnerek körében is.
A koncepció lényege, hogy a plexipajzsokat a mennyezetről kell lelógatni az asztalok fölé, ide kell beülniük a vendégeknek. A megoldás lehetővé teszi a biztonságos étkezést, a társadalmi távolságtartás betartását, ráadásul műanyag felületének köszönhetően könnyen és gyorsan fertőtleníthető.
A Plex Eat pajzsok teljesen körülhatárolják a vendégek felsőtestét, és szabadon mozgathatók, így a vendéglátóhelyek egyedi adottságai alapján bármilyen formában elhelyezhetők az asztalok körül. A plexipajzsok kör és négyzet alakú asztalokon túl hosszú padok, sőt bárpultok fölé is telepíthető.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Christophe Gernigon Studio)
bisztró | gasztronómia | kortárs | pandémia | koronavírus | plexeat

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!