Close
Ilyen lesz a jövő elektromos luxus Mercedese

Ilyen lesz a jövő elektromos luxus Mercedese

Vision EQS névre keresztelték a német márka S osztályának villanyautós luxusváltozatát.

A Mercedes új, elektromos korszakának egyik csúcsa lehet a frankfurti autószalonon bemutatott tanulmányautó.

A letisztult formájú típust igencsak futurisztikus vonalak jellemzik: a LED-es fények, az autón körbefutó világító vonal, a szintén világító, háromdimenziós hatást keltő hűtőrács és a háromágú alakzatokból (egészen pontosan 229 vörösen izzó csillagból) álló hátsó lámpa nemcsak egyedi megjelenést kölcsönöznek, hanem bepillantást engednek az inkább távoli, mintsem közeli jövőbe.

Az utastér szintén nem hétköznapi kialakítású, amit remekül példáz, hogy tervezésekor luxusjachtokból vettek ihletet, nem meglepő tehát, hogy abszolút topkategóriás belsőt kapott az autó.

A sofőrnek és az utasoknak például külön érintőképernyő jut, a különleges kialakítású műszerfal pedig szinte beleolvad az ajtóba.

Örömteli módon odafigyeltek a fenntarthatóságra, a kárpitokat tengerből kihalászott hulladékokból, a betéteket újrahasznosított PET-palackokból készítették.

Meghagyták a kormányt az autóban, ám kiépítették benne az önvezető rendszert is: olyankor a kormány eltűnik a műszerfalban, az üléseket pedig forgatni lehet.

A Vision EQS-t elöl és hátul egy-egy villanymotor hajtja, melyek összteljesítménye 476 lóerő. Végsebessége meghaladja a 200 km/h-t, százra 4,5 másodperc alatt gyorsul fel. Egy töltéssel hétszáz kilométeres távot képes megtenni, 350 kilowattos villámtöltővel húsz perc alatt már nyolcvanszázalékosra lehet feltölteni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mercedes-Benz)

FOLYTASD EZZEL
Mark Webbernek ez a kedvenc autós útvonala Ausztráliában
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom