Close
Ilyen lesz a jövő elektromos luxus Mercedese

Ilyen lesz a jövő elektromos luxus Mercedese

Vision EQS névre keresztelték a német márka S osztályának villanyautós luxusváltozatát.

A Mercedes új, elektromos korszakának egyik csúcsa lehet a frankfurti autószalonon bemutatott tanulmányautó.

A letisztult formájú típust igencsak futurisztikus vonalak jellemzik: a LED-es fények, az autón körbefutó világító vonal, a szintén világító, háromdimenziós hatást keltő hűtőrács és a háromágú alakzatokból (egészen pontosan 229 vörösen izzó csillagból) álló hátsó lámpa nemcsak egyedi megjelenést kölcsönöznek, hanem bepillantást engednek az inkább távoli, mintsem közeli jövőbe.

Az utastér szintén nem hétköznapi kialakítású, amit remekül példáz, hogy tervezésekor luxusjachtokból vettek ihletet, nem meglepő tehát, hogy abszolút topkategóriás belsőt kapott az autó.

A sofőrnek és az utasoknak például külön érintőképernyő jut, a különleges kialakítású műszerfal pedig szinte beleolvad az ajtóba.

Örömteli módon odafigyeltek a fenntarthatóságra, a kárpitokat tengerből kihalászott hulladékokból, a betéteket újrahasznosított PET-palackokból készítették.

Meghagyták a kormányt az autóban, ám kiépítették benne az önvezető rendszert is: olyankor a kormány eltűnik a műszerfalban, az üléseket pedig forgatni lehet.

A Vision EQS-t elöl és hátul egy-egy villanymotor hajtja, melyek összteljesítménye 476 lóerő. Végsebessége meghaladja a 200 km/h-t, százra 4,5 másodperc alatt gyorsul fel. Egy töltéssel hétszáz kilométeres távot képes megtenni, 350 kilowattos villámtöltővel húsz perc alatt már nyolcvanszázalékosra lehet feltölteni.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mercedes-Benz)

Close