Close
Ilyen lesz a jövő elektromos luxus Mercedese

Ilyen lesz a jövő elektromos luxus Mercedese

Vision EQS névre keresztelték a német márka S osztályának villanyautós luxusváltozatát.

A Mercedes új, elektromos korszakának egyik csúcsa lehet a frankfurti autószalonon bemutatott tanulmányautó.

A letisztult formájú típust igencsak futurisztikus vonalak jellemzik: a LED-es fények, az autón körbefutó világító vonal, a szintén világító, háromdimenziós hatást keltő hűtőrács és a háromágú alakzatokból (egészen pontosan 229 vörösen izzó csillagból) álló hátsó lámpa nemcsak egyedi megjelenést kölcsönöznek, hanem bepillantást engednek az inkább távoli, mintsem közeli jövőbe.

Az utastér szintén nem hétköznapi kialakítású, amit remekül példáz, hogy tervezésekor luxusjachtokból vettek ihletet, nem meglepő tehát, hogy abszolút topkategóriás belsőt kapott az autó.

A sofőrnek és az utasoknak például külön érintőképernyő jut, a különleges kialakítású műszerfal pedig szinte beleolvad az ajtóba.

Örömteli módon odafigyeltek a fenntarthatóságra, a kárpitokat tengerből kihalászott hulladékokból, a betéteket újrahasznosított PET-palackokból készítették.

Meghagyták a kormányt az autóban, ám kiépítették benne az önvezető rendszert is: olyankor a kormány eltűnik a műszerfalban, az üléseket pedig forgatni lehet.

A Vision EQS-t elöl és hátul egy-egy villanymotor hajtja, melyek összteljesítménye 476 lóerő. Végsebessége meghaladja a 200 km/h-t, százra 4,5 másodperc alatt gyorsul fel. Egy töltéssel hétszáz kilométeres távot képes megtenni, 350 kilowattos villámtöltővel húsz perc alatt már nyolcvanszázalékosra lehet feltölteni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Mercedes-Benz)

mercedes-benz | villanymotor | luxus | mercedes-benz s osztály | autó

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram