Close
Ilyen telefonos applikáció segíti majd a biztonságos repülést

Ilyen telefonos applikáció segíti majd a biztonságos repülést

Az új alkalmazást a GE fejleszti, és az Albany Nemzetközi Repülőtéren vezetik majd be. Segítségével az utasok folyamatosan tájékozódhatnak arról, hogy mikor takarították utoljára a termináljukat.

A General Electric olyan alkalmazást fejlesztett ki, melynek segítségével a reptér folyamatosan nyilván tudja tartani a takarítási munkálatokat, és az utasok is jelezhetik, hogy az adott termináloknál mikor tapasztaltak fertőtlenítő takarítást. Az innováció jelentős mértékben hozzásegíti majd a reptereket a higiéniás protokolljaik kialakításához. Az applikációt elsőként az Albany Nemzetközi Repülőtér teszteli majd.

A GE Aviation Digital Group vezérigazgatója szerint fejlesztésük valóban hozzá tud járulni ahhoz, hogy a pandémia ideje alatt és azt követően is a repülőterek, illetve a légitársaságok biztonságos és egészséges utazást tudjanak biztosítani utasaik számára.

Az applikáció a Waze-hez hasonló közös adatbázisként működik majd. A repülőtér területén több helyen is QR-kódokat helyeznek majd el, amelyeket az utasok okostelefonjuk segítségével egyetlen gombnyomással beolvashatnak majd, hogy aztán máris tájékozódhassanak a takarításokat érintő információkról.

Úgy vélik, ezáltal csökkenni fog az utasokban jelenlévő, a koronavírus által okozott stressz és a megbetegedés félelme miatti bizonytalanság.

Nem ez az egyetlen újdonság, ami a higiénikus utazást segíti. A United Airlines egy olyan robotot tesztel, amely kézfertőtlenítő sprayt osztogat, a JetBlue pedig egy olyan automatizáció prototípusát vizsgálja, amelyik a teljes gépet fertőtleníteni tudja.

A légitársaságok és repterek azt követően kezdtek el komoly erőfeszítéseket tenni a helyiségek takarítására és fertőtlenítésére, hogy egy, a New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren végzett vizsgálat során kiderült: a sokak által megfogott felületeket – a mosdóajtókat, liftgombokat – nem tudták olyan alaposan lefertőtleníteni, mint kellene.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Dezeen, Unsplash)

vírus | pandémia | koronavírus | covid-19 | biztonságos utazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram