Close
Ilyen telefonos applikáció segíti majd a biztonságos repülést

Ilyen telefonos applikáció segíti majd a biztonságos repülést

Az új alkalmazást a GE fejleszti, és az Albany Nemzetközi Repülőtéren vezetik majd be. Segítségével az utasok folyamatosan tájékozódhatnak arról, hogy mikor takarították utoljára a termináljukat.

A General Electric olyan alkalmazást fejlesztett ki, melynek segítségével a reptér folyamatosan nyilván tudja tartani a takarítási munkálatokat, és az utasok is jelezhetik, hogy az adott termináloknál mikor tapasztaltak fertőtlenítő takarítást. Az innováció jelentős mértékben hozzásegíti majd a reptereket a higiéniás protokolljaik kialakításához. Az applikációt elsőként az Albany Nemzetközi Repülőtér teszteli majd.

A GE Aviation Digital Group vezérigazgatója szerint fejlesztésük valóban hozzá tud járulni ahhoz, hogy a pandémia ideje alatt és azt követően is a repülőterek, illetve a légitársaságok biztonságos és egészséges utazást tudjanak biztosítani utasaik számára.

Az applikáció a Waze-hez hasonló közös adatbázisként működik majd. A repülőtér területén több helyen is QR-kódokat helyeznek majd el, amelyeket az utasok okostelefonjuk segítségével egyetlen gombnyomással beolvashatnak majd, hogy aztán máris tájékozódhassanak a takarításokat érintő információkról.

Úgy vélik, ezáltal csökkenni fog az utasokban jelenlévő, a koronavírus által okozott stressz és a megbetegedés félelme miatti bizonytalanság.

Nem ez az egyetlen újdonság, ami a higiénikus utazást segíti. A United Airlines egy olyan robotot tesztel, amely kézfertőtlenítő sprayt osztogat, a JetBlue pedig egy olyan automatizáció prototípusát vizsgálja, amelyik a teljes gépet fertőtleníteni tudja.

A légitársaságok és repterek azt követően kezdtek el komoly erőfeszítéseket tenni a helyiségek takarítására és fertőtlenítésére, hogy egy, a New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren végzett vizsgálat során kiderült: a sokak által megfogott felületeket – a mosdóajtókat, liftgombokat – nem tudták olyan alaposan lefertőtleníteni, mint kellene.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Dezeen, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Megszületett a világ első biológiailag lebomló és komposztálható műanyagja
Digitális tartalomgyártóként debütál a Brain Bar csapata
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom