Close
Ilyen telefonos applikáció segíti majd a biztonságos repülést

Ilyen telefonos applikáció segíti majd a biztonságos repülést

Az új alkalmazást a GE fejleszti, és az Albany Nemzetközi Repülőtéren vezetik majd be. Segítségével az utasok folyamatosan tájékozódhatnak arról, hogy mikor takarították utoljára a termináljukat.

A General Electric olyan alkalmazást fejlesztett ki, melynek segítségével a reptér folyamatosan nyilván tudja tartani a takarítási munkálatokat, és az utasok is jelezhetik, hogy az adott termináloknál mikor tapasztaltak fertőtlenítő takarítást. Az innováció jelentős mértékben hozzásegíti majd a reptereket a higiéniás protokolljaik kialakításához. Az applikációt elsőként az Albany Nemzetközi Repülőtér teszteli majd.

A GE Aviation Digital Group vezérigazgatója szerint fejlesztésük valóban hozzá tud járulni ahhoz, hogy a pandémia ideje alatt és azt követően is a repülőterek, illetve a légitársaságok biztonságos és egészséges utazást tudjanak biztosítani utasaik számára.

Az applikáció a Waze-hez hasonló közös adatbázisként működik majd. A repülőtér területén több helyen is QR-kódokat helyeznek majd el, amelyeket az utasok okostelefonjuk segítségével egyetlen gombnyomással beolvashatnak majd, hogy aztán máris tájékozódhassanak a takarításokat érintő információkról.

Úgy vélik, ezáltal csökkenni fog az utasokban jelenlévő, a koronavírus által okozott stressz és a megbetegedés félelme miatti bizonytalanság.

Nem ez az egyetlen újdonság, ami a higiénikus utazást segíti. A United Airlines egy olyan robotot tesztel, amely kézfertőtlenítő sprayt osztogat, a JetBlue pedig egy olyan automatizáció prototípusát vizsgálja, amelyik a teljes gépet fertőtleníteni tudja.

A légitársaságok és repterek azt követően kezdtek el komoly erőfeszítéseket tenni a helyiségek takarítására és fertőtlenítésére, hogy egy, a New York-i John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren végzett vizsgálat során kiderült: a sokak által megfogott felületeket – a mosdóajtókat, liftgombokat – nem tudták olyan alaposan lefertőtleníteni, mint kellene.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Dezeen, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ezzel a magyar alkalmazással bármikor lemehetsz alfába
A kávéfüggők legjobb barátja ez a hordozható kávéfőző
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom