Close
Az Interrail bérletek ötven éves fennállása óta nem fordult még elő ilyesmi

Az Interrail bérletek ötven éves fennállása óta nem fordult még elő ilyesmi

Az Interrail illetve Eurail bérletek tulajdonosai ötven éven át akadálytalanul élvezhették a francia Riviéra és a tengerparti Alpok szépségeit, azonban most fordulat történt.

A régió helyi járatait (TER) üzemeltető francia PACA vasúttársaság már nem fogadja el ezeket a bérleteket, ami azt jelenti, hogy az egyik legszebb, Marseille-től Toulonon, Cannes-on és Nizzán keresztül Monacóig és az olasz határ menti városig, Ventimigliáig vezető tengerparti útvonalra már külön jegyet kell váltani, akárcsak a Lyon és Marseille között Avignon és Arles érintésével közlekedő regionális vonatokra.

Marseille

Az ország más, látványos vasútvonalait is érinti az intézkedés, így a Marseille és Gap valamint Briançon közöttit, és a Cannes-ből Grasse illetve Nizza és Torinó felé közlekedő vonatokat.

Mielőtt azonban a szívünkhöz kapnánk, még nincs veszve minden, ugyanis

az állami tulajdonú francia vasúttársaság (SNCF) és a Trenitalia is indít vonatokat ezen a környéken,

igaz, az előbbi nagysebességű TGV járataira előzetes foglalás és felár fizetése is szükséges.

A Massif de l’Esterel tengerparti hegylánca

Az utrechti székhelyű Interrail szervezet közleményt adott ki az ügyről, mely szerint az SNCF-fel együtt (mely egyben az Eurail részvényese is) vizsgálják, hogy mit jelentenek ezek a korlátozások az utazókra nézve, de hozzátették, hogy amíg a kérdést nem sikerül tisztázni, addig inkább ne kalkuláljunk ezekkel a járatokkal. Ha valaki mégis utazott ezeken a vonalakon és megbüntették vagy új jegyet kellett vennie, annak az Interrail visszatéríti a pluszköltségeket.

Viadukt Marseille és Martigues között

Noha a Riviérával nehéz felvenni a versenyt, azért bőven akadnak ezen kívül is szép és érdekes útvonalak Európában. Olaszországot például egészen bankkártya-kímélően utazhatod be, de az Alpok völgyeinek történelmi vonata vagy Európa talán leghíresebb hálókocsis járata is különleges élményt ígér.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

vonatút | interrail | francia riviéra | Európa | vonat

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram