Rettegnek a tiktokkerek Norvégia gyönyörű új éttermétől

Sokan felkapták a fejüket, amikor meglátták a videót, amely az újonnan nyílt Iris éttermet mutatja be.

A norvégiai Hardanger-fjord közepén úszó élményközpontban, a Salmon Eye-ban nyílt meg nemrég az Iris névre keresztelt, csúcskategóriás étterem, amelybe a vendégek a partról elektromos hajóval juthatnak el. Ez az apró részlet pedig sokak fantáziáját ragadta: pont így kezdődik ugyanis a 2022-es A menü című horrorfilm, ahol a résztvevők egy magánhajóval érkeznek a szigeten található, exkluzív, Michelin-csillagos étterembe, mielőtt az események baljós fordulatot vennének.

A kommentszekció pedig hamar rácsatlakozott a témára: A menü pont ilyen írta valaki az egyik videó alá több más, hasonló hozzászóláshoz, de olyan is volt, aki egy még sötétebb csavarral a Titan tengeralattjárót is behozta a képbe.

https://www.tiktok.com/@marieriksmoen/video/7258377718411037979

A filmmel harangozta be az éttermet bemutató videóját az egyik youtuber is, azonban, mint a felvételekből is kiderül, a baljós asszociációkat félretéve az Iris nem más, mint egy gyönyörű és futurisztikus vendéglátóhely, Anika Madsen séf minimalista, mégis kreatív ételeivel a középpontban.

A menü tizennyolc fogásból áll, amit a vendégek varázslatos kilátás mellett fogyaszthatnak el, miután számos érzékszervi élményt élhettek át már a belépéskor.

Különböző videóbejátszások, képek és hangok alapozzák meg ugyanis a hangulatot az emlékezetes vacsorához, ami előtt egy rövid filmet is levetítenek az élelmiszerpazarlásról. Ennek megelőzése ugyanis fontos koncepció volt az étlap kialakításában is. A menü a tengeri alapanyagokra épül, a fenntarthatóságra és a globális élelmiszerrendszer kihívásaira összpontosítva.

Már csak ezért sem járhat úgy itt az ember, mint A menü szereplői.

Norvégiában számos csodás helyszínen élvezhetjük a természet szépségét, ha pedig különleges éttermeket kutatnánk fel: ebbe a háromba nem csupán az étel miatt érdemes asztalt foglalni.

(Forrás: Thrillist, képek: Salmon Eye/Norway)

film | iris | fine dining | étterem | A menü | Salmon Eye

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés