Close
Meglepő, melyik városban él most arányaiban a legtöbb influenszer

Meglepő, melyik városban él most arányaiban a legtöbb influenszer

Megszámolták, hány véleményvezér jut egy négyzetmérföldre.

Ha esetleg kíváncsi voltál, hol futhatsz bele a legnagyobb eséllyel az utcán szelfibottal videózó közösségimédia-ikonokba, most megérkezett a válasz: a chilei fővárosban, Santiagóban. Hogy vajon miért pont ott él egy csomó online babérra vágyó lakos, arra nem tér ki a felmérés, de azt megtudhatjuk, hogy szám szerint 37 138-an vannak, ami négyzetmérföldenként 150 influenszert jelent.

Igaz, Washington sem maradt le sokkal, ott mindössze eggyel kevesebb az arány, viszont az amerikai város 288-szor akkora, mint a chilei, így az ottani influenszerek mennyiségével nehéz felvenni a versenyt.

A dobogóra felfért még egy európai város, Madrid is, a tízes lista másik európai fővárosa pedig Amszterdam, amelyet az ötödik helyen találunk.

A felmérés arra is kitért, hogy kik keresik a legtöbbet az online jelenléttel, de az is kiderül, hogy az Instával egy kicsivel jobban lehet járni, mint a TikTokkal. Míg az előbbin a legtöbbet kereső Cristiano Ronaldo posztonként akár 5 800 000 dollárt (majdnem kétmilliárd forintot) is zsebre tehet, a TikTok győztes Charli D’Amelio versenytáncos, aki táncvideóival tört az élre, videónként átlagosan 38 371 dollárt (több mint 13 millió forintot) kap.

Íme, a tízes lista az influenszerek négyzetmérföldenkénti számával:

1. Santiago, Chile, 150
2. Washington, Egyesült Államok, 149
3. Madrid, Spanyolország, 113
4. Delhi, India, 94
5. Amszterdam, Hollandia, 88
6. Rabat, Marokkó, 70
7. Jakarta, Indonézia, 53
8. Mexikóváros, Mexikó, 48
9. Rio de Janeiro, Brazília, 45
10. Tajpej, Tajvan, 37

Santiago népszerűségéhez talán az is hozzájárulhat, hogy fizet azoknak, akik ott indítanak vállalkozást, miközben egészen baráti bérleti díjakkal vár.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images, Unsplash)

statisztika | washington | santiago | legtöbb | influenszer

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram