Meglepő, melyik városban él most arányaiban a legtöbb influenszer

Megszámolták, hány véleményvezér jut egy négyzetmérföldre.

Ha esetleg kíváncsi voltál, hol futhatsz bele a legnagyobb eséllyel az utcán szelfibottal videózó közösségimédia-ikonokba, most megérkezett a válasz: a chilei fővárosban, Santiagóban. Hogy vajon miért pont ott él egy csomó online babérra vágyó lakos, arra nem tér ki a felmérés, de azt megtudhatjuk, hogy szám szerint 37 138-an vannak, ami négyzetmérföldenként 150 influenszert jelent.

Igaz, Washington sem maradt le sokkal, ott mindössze eggyel kevesebb az arány, viszont az amerikai város 288-szor akkora, mint a chilei, így az ottani influenszerek mennyiségével nehéz felvenni a versenyt.

A dobogóra felfért még egy európai város, Madrid is, a tízes lista másik európai fővárosa pedig Amszterdam, amelyet az ötödik helyen találunk.

A felmérés arra is kitért, hogy kik keresik a legtöbbet az online jelenléttel, de az is kiderül, hogy az Instával egy kicsivel jobban lehet járni, mint a TikTokkal. Míg az előbbin a legtöbbet kereső Cristiano Ronaldo posztonként akár 5 800 000 dollárt (majdnem kétmilliárd forintot) is zsebre tehet, a TikTok győztes Charli D'Amelio versenytáncos, aki táncvideóival tört az élre, videónként átlagosan 38 371 dollárt (több mint 13 millió forintot) kap.

Íme, a tízes lista az influenszerek négyzetmérföldenkénti számával:

1. Santiago, Chile, 150
2. Washington, Egyesült Államok, 149
3. Madrid, Spanyolország, 113
4. Delhi, India, 94
5. Amszterdam, Hollandia, 88
6. Rabat, Marokkó, 70
7. Jakarta, Indonézia, 53
8. Mexikóváros, Mexikó, 48
9. Rio de Janeiro, Brazília, 45
10. Tajpej, Tajvan, 37

Santiago népszerűségéhez talán az is hozzájárulhat, hogy fizet azoknak, akik ott indítanak vállalkozást, miközben egészen baráti bérleti díjakkal vár.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images, Unsplash)

santiago | washington | legtöbb | influenszer | statisztika

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom