Close
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki

A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki

Ha a munkahelyi e-mailek igyekeznek elrontani a vakációd, hívj segítségül egy lovat!

Ezzel a jelmondattal bátorítja Izland a látogatóit arra, hogy a nyaralásuk alatt ne foglalkozzanak a munkaügyekkel, hanem adják ki a feladatot az izlandi lovaknak az OutHorse Your Email elnevezésű szolgáltatás keretében.

Az állatok egy óriási billentyűzeten lépkedve pötyögik be az olyan, személyre szabott válaszokat, mint „þþnjifai=’.,,lmbmbnbbhgycdrgzw/ ’pfæ ndaiFVxhðut7r7r7djsmfdsm)” vagy “þnjifai\’/.p,oii9unnbhvggy vgjhbjm, kfæ,.iklp–jpomohu o/’k;,i,mumnf).”

Lehet, hogy egy ilyen levél nem tesz jót a karrierednek, de a lelki egészséged biztosan meghálálja.

A Visit Iceland kutatása szerint a nyaralók negyvenegy százaléka naponta egy de akár négy alkalommal is megnézi a munkahelyi levelezését,

míg tízből egy ember öt-hatszor nyitja meg a postaládáját. A válaszadók ötvenkilenc százaléka érzi úgy, hogy a főnöke, a kollégái és az ügyfelei elvárják, hogy akkor is válaszoljon nekik, amikor nyaral.

Viszont, mint Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, a Visit Iceland vezetője elmondta, szeretnék, ha az Izlandra utazók teljes egészében megtapasztalnák mindazt, amit az ország tartogat a lélegzetelállító környezettől a végtelen tájakig és a barátságos arcokig. Az OutHorse szolgáltatás pedig pedig éppen ezt teszi lehetővé három ló segítségével.

Hrímnir Frá Hvammi

Litla Stjarna Frá Hvítarholti „gyorsan gépel, de néha elszundít“. Aki “asszertív, hatékony és fényes szőrű” lóra vágyik, válassza Hrímnir Frá Hvammi-t, de ott van még Hekla Frá Þorkellshóli is, aki “jártas a vállalati hívószavakban.”

Mindannyian ízig-vérig izlandi lovak, akik viking ősökkel és a szigetre jellemző genetikai állománnyal büszkélkedhetnek.

Kíváncsiak, okosak, függetlenek, és jártasak a számítástechnikában is – erről bárki meggyőződhet, akinek még Izlandon is megpróbál utánanyúlni a munkahelye.

A munkahelyi e-maileken kívül még erre a hat dologra érdemes odafigyelned az idei utazás alatt. Ha pedig szereted a lovakat, akkor ez a két helyszín neked való.

(Forrás: Euronews, képek: Visit Iceland/Euronews, Unsplash)

nyaralás | e-mail | munkahely | vakáció |

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram