Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Természetesen hol máshol, mint az Államok vérpezsdítő városában, New Yorkban találjuk.

A JeJu Noodle Bar egy koreai étterem West Village szívében, ahol mi is megfordultunk néhány hónapja. A hely specialitása a tésztával, zöldséggel, tojással és hússal érkező forró ramyun, ami, ha úgy vesszük, Korea válasza a japánok ramenjére.

Másik érdekessége, hogy egy darab felszolgáló sem teljesít szolgálatot itt, az ételeket közvetlenül a szakácsoktól kapják a vendégek.

Maga a minimalista dizájnú étterem egyébként nem túl nagy és nem is igazán kényelmes, de ide nem a mesebeli enteriőr miatt járnak a New York-iak.

Douglas Kimnek hívják a JeJu séfjét, aki elég jó névnek számít a városban. Mindössze tizenhat esztendősen érkezett New Yorkba Dél-Koreából, majd olyan éttermekben csipegette össze a tapasztalat morzsáit, mint a Per Se, a Nobu vagy a Chef’s Table, vagyis igen erős CV-vel büszkélkedhet.

Elmondása szerint a legjobbaktól akart tanulni, és nem csupán a konyhai, hanem az üzleti dolgok mögé is szeretett volna belesni, hogy majd képes legyen egyedül futtatni egy helyet. A New York-i Zumában alaposan belekóstolhatott a vezetői szerepbe, mert ott egy több mint százfős személyzetet irányíthatott. A JeJuban nem nyomja ekkora felelősség, ami persze nem jelenti azt, hogy félvállról venné a dolgokat.

Az étterem fő ételei természetesen a többféle formában megálmodott tésztalevesek. Ilyen a borjúhúsból készült, kevésbé nehéz ramyun, vagy a gazdag textúrával megáldott, a tipikus koreai fűszereknek hála kissé tüzesebbre sikeredett sertésváltozat, a gochu.

A legkülönlegesebb variáns talán a tenger gyümölcseivel megbolondított, savanyú uborkával, jalapenóval és puha hússal érkező csillogó csirkeleves, a Fish Coop, amely önmagában megfelel egy egész estés programnak.

A legjobban mégis talán akkor járunk és úgy ismerhetjük meg Douglas Kim ízvilágát, ha a negyvenkét dollárba kerülő hétfogásos kóstolómenüt választjuk.

Kisebb falatokat is kérhetünk (JeJu csirkeszárnyak, kagyló, kimchi uborka), nem beszélve a tekintélyes halétel-választékról, tehát tényleg szinte mindenkinek kedvező étlapot állított össze – leszámítva a húsfogyasztást kerülőket, mert nekik ez a hely nem igazán ajánlott, az ázsiai konyháért bolondulók viszont azonnal mensték el a New York-i kedvencek közé.

Ez is érdekelhet:
Ezeket a gasztroprogramokat kár lenne kihagyni novemberben

Egy újabb bizonyíték, hogy ősszel is van élet a Balatonnál, és hogy a természetes borok meghódítják a világot.

(Fotók: foodle.pro, culinaryagents.com)

leves | JeJu tésztabár | new york | michelin-csillag | dél-korea | West Willage

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés