Close
Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Természetesen hol máshol, mint az Államok vérpezsdítő városában, New Yorkban találjuk.

A JeJu Noodle Bar egy koreai étterem West Village szívében, ahol mi is megfordultunk néhány hónapja. A hely specialitása a tésztával, zöldséggel, tojással és hússal érkező forró ramyun, ami, ha úgy vesszük, Korea válasza a japánok ramenjére.

Másik érdekessége, hogy egy darab felszolgáló sem teljesít szolgálatot itt, az ételeket közvetlenül a szakácsoktól kapják a vendégek.

Maga a minimalista dizájnú étterem egyébként nem túl nagy és nem is igazán kényelmes, de ide nem a mesebeli enteriőr miatt járnak a New York-iak.

Douglas Kimnek hívják a JeJu séfjét, aki elég jó névnek számít a városban. Mindössze tizenhat esztendősen érkezett New Yorkba Dél-Koreából, majd olyan éttermekben csipegette össze a tapasztalat morzsáit, mint a Per Se, a Nobu vagy a Chef’s Table, vagyis igen erős CV-vel büszkélkedhet.

Elmondása szerint a legjobbaktól akart tanulni, és nem csupán a konyhai, hanem az üzleti dolgok mögé is szeretett volna belesni, hogy majd képes legyen egyedül futtatni egy helyet. A New York-i Zumában alaposan belekóstolhatott a vezetői szerepbe, mert ott egy több mint százfős személyzetet irányíthatott. A JeJuban nem nyomja ekkora felelősség, ami persze nem jelenti azt, hogy félvállról venné a dolgokat.

Az étterem fő ételei természetesen a többféle formában megálmodott tésztalevesek. Ilyen a borjúhúsból készült, kevésbé nehéz ramyun, vagy a gazdag textúrával megáldott, a tipikus koreai fűszereknek hála kissé tüzesebbre sikeredett sertésváltozat, a gochu.

A legkülönlegesebb variáns talán a tenger gyümölcseivel megbolondított, savanyú uborkával, jalapenóval és puha hússal érkező csillogó csirkeleves, a Fish Coop, amely önmagában megfelel egy egész estés programnak.

A legjobban mégis talán akkor járunk és úgy ismerhetjük meg Douglas Kim ízvilágát, ha a negyvenkét dollárba kerülő hétfogásos kóstolómenüt választjuk.

Kisebb falatokat is kérhetünk (JeJu csirkeszárnyak, kagyló, kimchi uborka), nem beszélve a tekintélyes halétel-választékról, tehát tényleg szinte mindenkinek kedvező étlapot állított össze – leszámítva a húsfogyasztást kerülőket, mert nekik ez a hely nem igazán ajánlott, az ázsiai konyháért bolondulók viszont azonnal mensték el a New York-i kedvencek közé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: foodle.pro, culinaryagents.com)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom