Close
Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Természetesen hol máshol, mint az Államok vérpezsdítő városában, New Yorkban találjuk.

A JeJu Noodle Bar egy koreai étterem West Village szívében, ahol mi is megfordultunk néhány hónapja. A hely specialitása a tésztával, zöldséggel, tojással és hússal érkező forró ramyun, ami, ha úgy vesszük, Korea válasza a japánok ramenjére.

Másik érdekessége, hogy egy darab felszolgáló sem teljesít szolgálatot itt, az ételeket közvetlenül a szakácsoktól kapják a vendégek.

Maga a minimalista dizájnú étterem egyébként nem túl nagy és nem is igazán kényelmes, de ide nem a mesebeli enteriőr miatt járnak a New York-iak.

Douglas Kimnek hívják a JeJu séfjét, aki elég jó névnek számít a városban. Mindössze tizenhat esztendősen érkezett New Yorkba Dél-Koreából, majd olyan éttermekben csipegette össze a tapasztalat morzsáit, mint a Per Se, a Nobu vagy a Chef’s Table, vagyis igen erős CV-vel büszkélkedhet.

Elmondása szerint a legjobbaktól akart tanulni, és nem csupán a konyhai, hanem az üzleti dolgok mögé is szeretett volna belesni, hogy majd képes legyen egyedül futtatni egy helyet. A New York-i Zumában alaposan belekóstolhatott a vezetői szerepbe, mert ott egy több mint százfős személyzetet irányíthatott. A JeJuban nem nyomja ekkora felelősség, ami persze nem jelenti azt, hogy félvállról venné a dolgokat.

Az étterem fő ételei természetesen a többféle formában megálmodott tésztalevesek. Ilyen a borjúhúsból készült, kevésbé nehéz ramyun, vagy a gazdag textúrával megáldott, a tipikus koreai fűszereknek hála kissé tüzesebbre sikeredett sertésváltozat, a gochu.

A legkülönlegesebb variáns talán a tenger gyümölcseivel megbolondított, savanyú uborkával, jalapenóval és puha hússal érkező csillogó csirkeleves, a Fish Coop, amely önmagában megfelel egy egész estés programnak.

A legjobban mégis talán akkor járunk és úgy ismerhetjük meg Douglas Kim ízvilágát, ha a negyvenkét dollárba kerülő hétfogásos kóstolómenüt választjuk.

Kisebb falatokat is kérhetünk (JeJu csirkeszárnyak, kagyló, kimchi uborka), nem beszélve a tekintélyes halétel-választékról, tehát tényleg szinte mindenkinek kedvező étlapot állított össze – leszámítva a húsfogyasztást kerülőket, mert nekik ez a hely nem igazán ajánlott, az ázsiai konyháért bolondulók viszont azonnal mensték el a New York-i kedvencek közé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: foodle.pro, culinaryagents.com)

West Willage | ázsiai konyha | michelin-csillag | leves | douglas kim

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram