Close
Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Amerikának most már Michelin-csillagos tésztabárja is van

Természetesen hol máshol, mint az Államok vérpezsdítő városában, New Yorkban találjuk.

A JeJu Noodle Bar egy koreai étterem West Village szívében, ahol mi is megfordultunk néhány hónapja. A hely specialitása a tésztával, zöldséggel, tojással és hússal érkező forró ramyun, ami, ha úgy vesszük, Korea válasza a japánok ramenjére.

Másik érdekessége, hogy egy darab felszolgáló sem teljesít szolgálatot itt, az ételeket közvetlenül a szakácsoktól kapják a vendégek.

Maga a minimalista dizájnú étterem egyébként nem túl nagy és nem is igazán kényelmes, de ide nem a mesebeli enteriőr miatt járnak a New York-iak.

Douglas Kimnek hívják a JeJu séfjét, aki elég jó névnek számít a városban. Mindössze tizenhat esztendősen érkezett New Yorkba Dél-Koreából, majd olyan éttermekben csipegette össze a tapasztalat morzsáit, mint a Per Se, a Nobu vagy a Chef’s Table, vagyis igen erős CV-vel büszkélkedhet.

Elmondása szerint a legjobbaktól akart tanulni, és nem csupán a konyhai, hanem az üzleti dolgok mögé is szeretett volna belesni, hogy majd képes legyen egyedül futtatni egy helyet. A New York-i Zumában alaposan belekóstolhatott a vezetői szerepbe, mert ott egy több mint százfős személyzetet irányíthatott. A JeJuban nem nyomja ekkora felelősség, ami persze nem jelenti azt, hogy félvállról venné a dolgokat.

Az étterem fő ételei természetesen a többféle formában megálmodott tésztalevesek. Ilyen a borjúhúsból készült, kevésbé nehéz ramyun, vagy a gazdag textúrával megáldott, a tipikus koreai fűszereknek hála kissé tüzesebbre sikeredett sertésváltozat, a gochu.

A legkülönlegesebb variáns talán a tenger gyümölcseivel megbolondított, savanyú uborkával, jalapenóval és puha hússal érkező csillogó csirkeleves, a Fish Coop, amely önmagában megfelel egy egész estés programnak.

A legjobban mégis talán akkor járunk és úgy ismerhetjük meg Douglas Kim ízvilágát, ha a negyvenkét dollárba kerülő hétfogásos kóstolómenüt választjuk.

Kisebb falatokat is kérhetünk (JeJu csirkeszárnyak, kagyló, kimchi uborka), nem beszélve a tekintélyes halétel-választékról, tehát tényleg szinte mindenkinek kedvező étlapot állított össze – leszámítva a húsfogyasztást kerülőket, mert nekik ez a hely nem igazán ajánlott, az ázsiai konyháért bolondulók viszont azonnal mensték el a New York-i kedvencek közé.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: foodle.pro, culinaryagents.com)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom