Öt kabinház, ami mellett 2021-ben nem lehetett elmenni szó nélkül

Magyar és külföldi, varázslatos és hátborzongató, munkabázis és a szabadság forrása – a kabinházaknak ezernyi arcuk lehet, de hogy éppen melyiket mutatják, az csak a tervezőjüktől függ. Ezt bizonyítják azok a parányi építmények, amiért szabályosan rajongtunk idén.

Mohás Kabin

A Béres Építésziroda tervezte Kőszeg közelében, az Alpokalja erdőben ezt a negyven négyzetméteres házikót. A Mohás Kabin névre keresztelt erdei nyaraló az építészek szerint apró, de

nagyon komfortos, az építéskor pedig tiszteletben tartották a környezetet is.

Az erdőbe rejtett kabin szürke külseje szándékos kontrasztban áll a meleg és otthonos belsővel. Negyven négyzetméteres, apró mérete ellenére három szoba alkotja a házat; egy nappali és konyha, egy fürdő és egy háló.

Ezt a kedves kőszegi kabinházat méltatja az egyik legnagyobb építészportál

A modern és természettel egybeolvadó magyar kabinra a Dezeen figyelt fel.

A24

A DDAA egy indiai székhelyű építészeti iroda, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a hagyományos építészeti megoldások helyet új alternatívákkal rukkoljon elő.

A kabinházuk éppen ilyen, ráadásul megadják a kellő szabadságot a tulajdonosoknak is azáltal, hogy olyan modulokból álló épületet terveztek, ami gyakorlatilag

szabadon telepíthető erdőbe, hegyekbe vagy egy csodálatos folyó partjára.

Csodálatosan megbújik az erdőben ez a parányi, üvegezett kabinház

Az aprócska épület olyannyira beleolvad környezetébe, hogy szinte észrevétlen tud maradni.

Kabinház a Dolomitokban

A végtelen térben, 2667 méteres tengerszint feletti magasságban áll a Demogo új kabinháza. Az oda betérő vendégeket

garantáltan elárasztják az érzelmek, a felfedezés vágya mellett a félelem is megjelenik.

Olyan lehet belépni a natúr térbe, mintha a teleszkóp lencséi közé keveredtünk volna, egy csapásra új dimenzióba kerül az ember és a környezet kapcsolata.

Félelmetes látvány ez a szikláról lelógó kabinház

Egy olaszországi építészeti iroda hihetetlenül látványos kabinházat telepített a Dolomitokba, a Marmarole-nyeregbe.

Denizen smartpod-ja

A Denizen kabinirodájának célja kettős: inspiráló környezetet kíván biztosítani a felhasználója számára, másrészről pedig olyan feltételeket akar előteremteni elegáns belső tereivel és funkcionális megoldásaival, amelyek segítségével a munka hatékonysága is fokozható.

Csúcstechnikájának köszönhetően minden infrastrukturális igényt kielégít;

egy alternatív, természetközeli, jól használható munkaterületet jelent.

3D-nyomtatással készült ez a gyönyörű kabiniroda

Csúcstechnikájának köszönhetően minden infrastrukturális igényt kielégít.

Studio Drop

A kabinház alapja kör alakú, hengeres homlokzatán kicsi ablakok sorakoznak.

Kialakításának és anyagszerkezetének köszönhetően rendkívül jól ellen tud állni a környék gyakran szélsőséges időjárási körülményeinek, az ír partokat sújtó viharoknak.

Az alapját egy vasszerkezet adja, melyekre függőlegesen vörösfenyő deszka burkolatot szereltek fel. Ezeket a karragén-tengeri moszathoz hasonló zöld árnyalatra festették,

az épület így tökéletesen bele tud olvadni a sziget mészkőfalaiba.

Inspirációs mennyország ez az apró, világvégi kabinház

Kifejezetten a művészek számára alkották.

(Fotók: Bujnovszky Tamás, Archdaily, Demogo, Denizem, Mark McGuinness)

építészet | kabinház | kapszulaház | magyar kabin | kabin

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom