Close
Öt kabinház, ami mellett 2021-ben nem lehetett elmenni szó nélkül

Öt kabinház, ami mellett 2021-ben nem lehetett elmenni szó nélkül

Magyar és külföldi, varázslatos és hátborzongató, munkabázis és a szabadság forrása – a kabinházaknak ezernyi arcuk lehet, de hogy éppen melyiket mutatják, az csak a tervezőjüktől függ. Ezt bizonyítják azok a parányi építmények, amiért szabályosan rajongtunk idén.

Mohás Kabin

A Béres Építésziroda tervezte Kőszeg közelében, az Alpokalja erdőben ezt a negyven négyzetméteres házikót. A Mohás Kabin névre keresztelt erdei nyaraló az építészek szerint apró, de

nagyon komfortos, az építéskor pedig tiszteletben tartották a környezetet is.

Az erdőbe rejtett kabin szürke külseje szándékos kontrasztban áll a meleg és otthonos belsővel. Negyven négyzetméteres, apró mérete ellenére három szoba alkotja a házat; egy nappali és konyha, egy fürdő és egy háló.

A24

A DDAA egy indiai székhelyű építészeti iroda, amely folyamatosan azon dolgozik, hogy a hagyományos építészeti megoldások helyet új alternatívákkal rukkoljon elő.

A kabinházuk éppen ilyen, ráadásul megadják a kellő szabadságot a tulajdonosoknak is azáltal, hogy olyan modulokból álló épületet terveztek, ami gyakorlatilag

szabadon telepíthető erdőbe, hegyekbe vagy egy csodálatos folyó partjára.

Kabinház a Dolomitokban

A végtelen térben, 2667 méteres tengerszint feletti magasságban áll a Demogo új kabinháza. Az oda betérő vendégeket

garantáltan elárasztják az érzelmek, a felfedezés vágya mellett a félelem is megjelenik.

Olyan lehet belépni a natúr térbe, mintha a teleszkóp lencséi közé keveredtünk volna, egy csapásra új dimenzióba kerül az ember és a környezet kapcsolata.

Denizen smartpod-ja

A Denizen kabinirodájának célja kettős: inspiráló környezetet kíván biztosítani a felhasználója számára, másrészről pedig olyan feltételeket akar előteremteni elegáns belső tereivel és funkcionális megoldásaival, amelyek segítségével a munka hatékonysága is fokozható.

Csúcstechnikájának köszönhetően minden infrastrukturális igényt kielégít;

egy alternatív, természetközeli, jól használható munkaterületet jelent.

Studio Drop

A kabinház alapja kör alakú, hengeres homlokzatán kicsi ablakok sorakoznak.

Kialakításának és anyagszerkezetének köszönhetően rendkívül jól ellen tud állni a környék gyakran szélsőséges időjárási körülményeinek, az ír partokat sújtó viharoknak.

Az alapját egy vasszerkezet adja, melyekre függőlegesen vörösfenyő deszka burkolatot szereltek fel. Ezeket a karragén-tengeri moszathoz hasonló zöld árnyalatra festették,

az épület így tökéletesen bele tud olvadni a sziget mészkőfalaiba.

(Fotók: Bujnovszky Tamás, Archdaily, Demogo, Denizem, Mark McGuinness)

építészet | magyar kabinház | nagy sztori | kabin | design

FOLYTASD EZZEL

Mangó és beton ennyire még nem állt jól egymásnak mint ebben az indiai házban

Ez a magánrepülő fényűzőbb, mint egy ötcsillagos szálloda

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom