Close
Ezekben a természetközeli házakban kellemesebb lehet az izoláció

Ezekben a természetközeli házakban kellemesebb lehet az izoláció

Megannyi háztartásban elhangzik már, vagy el fog hangzani, hogy mennyivel könnyebb lehet az otthonmaradás, ha van kert, esetleg terasz, sőt, sokaknak egész erdőrész és a végtelen természet juthat. A bevásárlás körülményesebb, ezenkívül viszont minden kicsit jobb lehet ezekben a hagyományos vagy éppen dizájnos, takaros erdei házikókban. A képeket kifejezetten a szemnek és a képzeletnek gyűjtöttük össze, jelen szituációban nem ösztönzünk senkit az otthona elhagyására. 

Steigennél, a norvég partoknál található a Manshausen 2.0 névre hallgató, hét kabinból álló szállás.

Modern családi kunyhó, a vermonti erdőben.

Ezt a romantikus erdei kisházat egy művészpár építette, régi ablakok felhasználásával, Nyugat-Virginiában.

A Peter Pichler Architecture az elkövetője ennek a futurisztikus és tényleg álomba illő luxuslaknak. A Tree Suites házakat Kitzbühelben, Ausztiában találjuk.

A kimondhatatlan nevű Winnipesaukee-tónál, New Hampshire államban találjuk ezt a legalább annyira hagyományos formájú, újat és régit tökéletes arányban vegyítő hétvégi házat.

A noszvaji luxusfaházakról sem szeretnénk megfeledkezni. Tizenöt méter magas kilátótornyokban érhet a csendes, erdei éjszaka.

Ez a díjnyertes modern otthon a Sziklás-hegység lucfenyői és nyárfái árnyékában, egy síterephez közel nyújt maximális természetközeli élményt.

Norvégia esszenciáját találjuk meg ennél a rozsdaszín bodø-i házban. Hihetetlen nyugalmat áraszt már eleve a halászfalu is.

Szintén egy norvég faház, méghozzá a legpuritánabb, minimalista féle. A Mork-Ulnes stúdió remekműve, a Mylla Hytte névre hallgat.

Nem könnyű dönteni, hogy az amerikai Montana településhez viszonylag közel található Montana Treehouse Retreat téli hótakaróval, vagy a tavaszi fényekben csábítóbb.

Ugyanez a dilemmánk a Bostontól háromórányira lévő Green Mountain Modern House kapcsán. Ropogós hóval körülvéve legalább annyira mutatós, mint a zöldellő erdővel a háttérben. Szívesen adaptálnánk ezt a házat mondjuk a Tátrába!

A kaliforniai Redwoods igazi, úgynevezett A-frame ház, otthonos, békebeli berendezéssel.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen, Unsplash, Gyana Dániel, Morkulnes.com, Bensonwood.com, Greenmountainmodernhouse.com)

önkéntes karantén | karantén | izoláció | kisház | social distancing

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram